Naast dat ze toekomstige (wijn)collega’s in het nieuwe Restaurant SAAM te Ouderkerk aan de Amstel worden, stappen Max van Bockel en Koen van der Plas samen ook in een nieuw avontuur met wijnbedrijf SOMMTIMES.
tekst Hans van de Meeberg
SAAM Restaurant
SAAM opent over enkele maanden in Ouderkerk aan de Amstel. Dit nieuwe restaurant met Zuid-Afrikaanse touch heeft als executive chef en partner Margot Janse (Zuid-Afrikaanse ex-chef van The Tasting Room in Franschhoek met Nederlandse roots). Het team bestaat daarnaast uit mede-eigenaar Koen van der Plas (ex Inter Scaldes*** en Kasteel Heemstede*) en Max van Bockel, voormalig hoofdsommelier van RIJKS®*. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de wijnen in het restaurant en combineren dat met hun werkzaamheden voor het wijnbedrijf. De keuken van SAAM is in handen van Jasper Hermans, ook partner en de ex-keukenchef van Aan de Poel**, die samen met Thomas Kooijman, de voormalige chef van Bar Alt en keukenchef bij MOS* de dagelijkse leiding heeft. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de verbouwing van het restaurant en het verder op orde krijgen van het keuken en het bedieningsteam en het plan is nog voor de zomer te openen.