Activiteiten The Wine & Food Association 2018-2019

(wijzigingen voorbehouden)

29 mei, restaurant Mooi Zeist, Zeist | 2018

30e Proefschrift Wijnconcours, met de mooiste rosés en sparkling wines
Proefschrift Nationale Huiswijn-/Open-Wijncompetitie – editie lente/zomer: welke cafés en restaurants schenken de lekkerste betaalbare wijnen?
Verkiezing Rosé/Saté match van het jaar.

Organisatie: The Wine & Food Association

Vrijdag 1 t/m zondag 17 juni | 2018

Rieslingweeks 2018
Organisatie: Informatiebureau voor Duitse Wijn i.s.m. The Wine & Food Association
Voor meer informatie en deelnemende restaurants/wijnwinkels: www.duitsewijn.nl

Donderdag 21 juni 2018

Wereld Tapas Dag
Organisatie: Spaans Verkeersbureau

Maandag 24 september | 2018

Riesling & Co, huldiging winnaars Riesling Weeks
Locatie: Johan Cruijff ArenA
Organisatie: Informatiebureau voor Duitse Wijn i.s.m. The Wine & Food Association.
Voor meer informatie en deelnemende restaurants/wijnwinkels: www.duitsewijn.nl

Maandag 5 november | 2018

Gastronomie-Fine Food Professional 2018
De tegenhanger van Wine Professional: vakbeurs met het accent op fine food, met ruim voldoende aandacht voor gastronomisch inzetbare wijnen. Uitgebreid programma met proeverijen, masterclasses en competities.
– 30e Proefschrift Wijnconcours: finalisten en winnende wijnen in de categorieën wit, rood, zoet, champagne en vin nature. Tevens bekendmaking Wijnen van het Jaar.
– Nederlandse finale Copa Jerez: internationale sherry-spijscompetitie voor restaurantteams. Welk team uit Nederland neemt het in 2019 tijdens de internationale finale in Jerez de la Frontera op tegen de teams uit Spanje, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en de VS?
– Orange Wine Revolution: presentatie en masterclasses met wijnen uit o.a. Georgië, Italië, Slovenië en Kroatië, m.m.v. Slow Food.
– De winnaars van de Riesling Weeks 2018 presenteren hun wijn-spijscombinaties.
– Persian Caviar Trophy, de lekkerste amuses en gerechten met kaviaar
– Proefschrift Restaurants Showcase Talenten: chefs, sommeliers, fromagiers en gastheren/-vrouwen oog in oog met een professionele jury
– Proefschrift Restaurant Awards 2018
Locatie: RAI Amsterdam
Organisatie: The Wine & Food Association

En verder dit najaar:
– 34e Grand Prix Saint-Hubert: sinds jaar en dag dé blindproefwedstrijd voor professionals en geoefende wijnliefhebbers met de meest verfijnde geur- en smaakzintuigen

Zondag 6 januari | 2019

Wine Professional Diamond Awards en opening 16e editie Wine Professional
Locatie: Hotel de L’Europe, Amsterdam
Organisatie: The Wine & Food Association

Maandag 7 t/m woensdag 9 januari | 2019

Wine Professional 2018
Vakbeurs met het accent op wijn, tegenhanger van Gastronomie-Fine Food Professional. Uitgebreid programma met proeverijen, masterclasses en competities, waaronder:
– Wines of Germany Gastro Cup 2019: verkiezing van de beste gastronomische wijnen uit Duitsland.
– The Best Match: wijn en spijs op zijn allerbest.
– Ranking The Wines 2019
– Proefschrift Nationale Huiswijn-/Open-Wijncompetitie – editie winter: welke cafés en restaurants schenken de lekkerste betaalbare wijnen?
– España Gastronomica: wijn en spijs op zijn Spaans, voor restaurantteams.
Locatie: Europa Foyers & Diamond Lounge, RAI Amsterdam
Organisatie: The Wine & Food Association

Maandag 7 t/m donderdag 10 januari | 2019

Alles Over Wijn (Horecava)
Locatie: RAI Amsterdam
Organisatie: The Wine & Food Association i.s.m. Horecava