Op de tweede dag van Cheese & Wine Inspiration, een corona-proof event onder auspiciën van Kaasfort Amsterdam – Bourgondisch Lifestyle, presenteert The Wine & Food Association twee klassiekers: de huldiging van de winnaars van het 33e Proefschrift Wijnconcours en de halve finale verkiezing Proefschrift Beste Fromager 2022. Locatie: Posthoorn Kerk, Amsterdam, maandag 25 oktober. Toegang op uitnodiging.
flessen

33e Proefschrift Wijnconcours – bekendmaking Wijnen van het Jaar

Het Proefschrift Wijnconcours is al meer dan dertig jaar de graadmeter van het actuele wijnaanbod in ons land. Alle wijnen die de finale bereiken of tot Wijn van het Jaar worden uitgeroepen zijn diverse malen geproefd en herproefd en uiteindelijk goedgekeurd door een professionele jury. Voor horecaprofessionals, kenners en liefhebbers biedt het concours ieder jaar weer een ruime selectie van de beste wijnen verkrijgbaar in Nederland en België, ingezonden door tal van importeurs, in diverse prijscategorieën. Maandag 25 oktober ontvangen de winnende importeurs een oorkonde voor hun Wijn(en) van het Jaar, onder het genot van een glas Champagne Bollinger (m.m.v. importeur Verbunt Verlinden).

goud

Verkiezing Proefschrift Beste Fromager van het Jaar – halve finale

Een van de leukste jaarlijkse Proefschrift Restaurant Showcases is die van de verkiezing van de Beste Fromager. Tijdens Cheese & Wine Inspiration doen maximaal tien kandidaten mee aan de halve finale, die bestaat uit drie onderdelen:

  • presentatie kaastafel met maximaal 10 kazen
  • presentatie kaasbord met maximaal 5 kazen en één begeleidende drank naar keuze
  • één kaas van de kaastafel uit de winkel van Bourgondisch Lifestyle goed onderbouwd combineren met één wijn uit een selectie van 15 wijnen van Anfors-Imperial welke in de ochtend worden gepresenteerd
Showcase  Fromager

De beste kandidaten gaan door naar de finale in januari, tijdens Wine Professional 2022 in Amsterdam. Doel van de Proefschrift Restaurant Award voor de Beste Fromager is de rol van kaas binnen de gastronomie te versterken en naar een hoger niveau te tillen.
De jury bestaat tijdens deze voorronde uit:

  • Catherine Fogel (Maître Fromager, Denemarken)
  • Evert Schönhage (Maître Fromager, in 2019 tijdens het Concours Mondial du Meilleur Fromageruitgeroepen tot Beste Kaasmeester ter Wereld)
  • Lisja Hu (gastvrouw-sommelier restaurant Beulings, Amsterdam)
  • Hans van de Meeberg (Misset Horeca / Proefschrift)
  • Jan van Lissum (juryvoorzitter, The Wine & Food Association / Proefschrift)
kaasbord

Aanmelden

Fromagers die actief werkzaam zijn in een restaurant en geïnteresseerd zijn in deelname aan de verkiezing Beste Fromager van het Jaar kunnen zich aanmelden via js.vanlissum@thewinesite.nl

Programmaoverzicht maandag 25 oktober

8:30 Kandidaten en juryleden aanwezig
11:30 Presentatie eerste (maximaal) vijf deelnemers halve finale Proefschrift Beste Fromager van het Jaar.
12:00 Uitreiking oorkondes Proefschrift Wijnconcours – Wijnen van het Jaar.
Aansluitend bekendmaking finalisten Proefschrift Beste Fromager van het Jaar.

Kaasmasterclasses
Bourgondisch Lifestyle presenteert op maandag in samenwerking met The Wine & Food Association twee kaasmasterclasses. Op het programma staat onder meer: het proeven van diverse kazen, toelichting door onze Maître Fromagers en door (internationale) kaasboeren en het proeven van wijnen.
Meer informatie hierover vindt u elders op deze site.

Locatie Cheese & Wine Inspiration:
Posthoorn Kerk
Haarlemmerstraat 124-126,
1013 EX Amsterdam

Posthoorn Kerk

De Posthoorn Kerk

Meer informatie over het programma van Kaasfort Amsterdam – Bourgondisch Lifestyle binnenkort op bourgondischlifestyle.nl en op deze site.