Misschien komt het volgende ritueel raar over. Ons vaste team proeft in het najaar mee in de Grand Jury van het Proefschrift Wijnconcours, om de Wijnen van het Jaar te bepalen. En die finaleproeverij begint met een dunne, heldere en niet al te krachtige bouillon. De bedoeling ervan is de smaakpapillen te resetten. Ieders palet moet even gekalibreerd worden op wat komen gaat: een uiterst serieuze blindproeverij met aantrekkelijke commerciële gevolgen voor de winnende importeurs. Helpt dat dan, zo’n bouillonnetje? Als je let op de kwaliteit van de winnende wijnen, jazeker.
Prix wisseltrofee

Natuurlijk is het handig om je enigszins voor te bereiden met het team. Een paar keer een mini-prix oefenen kan geen kwaad… En je mag tot aanvang wijzigingen in het team aanbrengen.. Enige opfrissing van de organoleptische kenmerken van de rode druivenrassen, zowel van de klassieke als de puur lokale, kan ook al geen kwaad. En uitzonderingen vormen de regel, ook in de GPSH. Over de gevolgen van allerlei vinificatiestijlen hoeven we je niets meer te vertellen, denken we.

Hetzelfde geldt voor de keuze van landen of regio’s. Alleen Spanje kent al meer dan 80 herkomsten, nog los van de verdere onderverdeling. En een beetje sommelier weet alle kenmerken van minstens 75 Italiaanse herkomsten, toch?

Prix

Deelnemen

Zowel professionals als particuliere wijnliefhebbers kunnen zich individueel of per team van 2 of 3 personen inschrijven. Inschrijven is mogelijk tot maandag 11 november, maar wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt! De deelnamekosten bedragen 30 euro per persoon.

Aanmeldingen graag voor 11 november 2019 naar k.vanlissum@thewinesite.nl