Bij de dames van Floor van Ede is het zeven dagen per week met diner en lunch vol aan de bak. Van sandwiches, oesters, een brunchbox, losse gerechten en een wisselend 3-gangendinerbox ‘Van Baerle’!
tekst Hans van de Meeberg

Natuurlijk vinden we eten belangrijk, maar wijn misschien nog net iets belangrijker. Laat dat nu bij veel afhaalpunten van restaurants een ondergeschoven kindje zijn… Maar niet bij de Brasserie!

BVB1

Nu weten we dat Floor en veel van haar dames echte wijnliefhebsters zijn en dat is te merken bij het best uitgebreide, maar ook zeer redelijk geprijsde, wijnaanbod. Van de signature champagne van Bauchet (€ 35) tot de Roussette du Bugey gemaakt van de atypische druif altesse. Maar de mooiste wijn bij het menu met gerecht van gebakken grietfilet met mousseline van aardappel yoghurt, beurre blanc, kokkels, venkel en zeegroenten is toch op advies van Floor de Bourgogne Chardonnay. Deze ‘Cuvée Confidentielle’ is het resultaat van de relatie van een sales & marketing wijnprofessional uit de Bourgogne, Camille Thiriet, met de Canadese wijnmaker Matt Chittick.

De cuvée is genoemd naar het kleine plot van Camille, met een locatie in Meursault op een grond van klei en leisteen. Camille en Matt maken slechts vijf vaten met zo minimaal mogelijke interventie, zodat je het pure fruit proeft van het terroir. Ook een geweldige combi met de gemarineerde pompoen met krabmayonaise en filo met Columbo-kerrie, een tussengerecht van hetzelfde menu.
Echt genieten thuis, chapeau!

Brasserie Van Baerle, Amsterdam, 020-6791532

BVB2