JRO, de “Organization to Promote Japanese Restaurants Abroad”, presenteert samen met The Wine & Food Association een speciaal programma waarvoor restaurants in Nederland zich nog tot 1 februari a.s. kunnen inschrijven. Een kleine dertig zaken hebben zich inmiddels aangemeld. Gaat uw restaurant de uitdaging ook aan?
Restaurants die deelnemen ontvangen een box met Japanse ingrediënten krijgen waarmee zij aan de slag kunnen. Doel is om met Japanse ingrediënten en smaakstoffen een nieuw menu te ontwikkelen, dat de restaurants tussen 15 en 23 februari aan hun gasten presenteren. Voor de gasten betekent het dat zij de Japanse keuken op een ander niveau kunnen leren kennen, dit keer niet de ‘teppan yaki’ of traditionele ‘kaiseki’ gerechten maar een eigentijds mix van Europese en Japanse cuisine.
Restaurants die aan dit programma willen meedoen kunnen zich nog tot 1 februari a.s. inschrijven: meer info via info@proefschrift.nl.
De deelnemende restaurants tot nu toe:
Almere
Het Veerhuys
Amsterdam
Bolenius
Bord’Eau
Bridges Inspired by Ron Blaauw
Daalder
De Culinaire Werkplaats
Geisha restaurant & lounge
Hello Sushi
KU
Kyoto Cafe
Odeon
Tokyo Cafe
Tunes Restaurant & Bar by Schilo
Amstelveen
Izakaya Tanuki
Breskens
Spetters
Den Burg
Vincent Eilandkeuken
Den Haag
HanTing Cuisine
Kyoto Cafe
Eindhoven
De Karpendonkse Hoeve
Haarlem
Fris
Vis & Ko
Rotterdam
Amarone
Santpoort-Noord
De Vrienden van Jacob
Scheveningen
Seinpost
Vreeland
De Nederlanden