Jury Cava Gramona Amuse Wedstrijd 2018
De opdracht voor Gramona Amuse Wedstrijd, waaraan jaarlijks meer dan 60 restaurants deelnemen, luidde dit jaar: creëer een vegetarische amuse bij de Cava Gramona Gran Reserva ‘Imperial’ Brut 2013.
De jury heeft inmiddels de 10 finalisten bekendgemaakt die op maandag 8 oktober deelnemen aan de finale:
- Elea, Rijswijk
- Zout & Citroen, Oosterhout
- N.A.P., Bloemendaal
- Van Vlaanderen, Amsterdam
- De Kluizenaer, Goes
- De Kleine Toren van Baarland, Baarland
- ’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht
- Bridges Dining, Amsterdam
- Bodon La Grande Brasserie, Amsterdam
- Bentinck, Amerongen
De jury voor de halve finale bestond uit:
- Jurgen van der Zalm – chef, restaurant Vinkeles*, Amsterdam, winnaar van de 2017 Gramona Amuse Wedstrijd
- Jan van Lissum – directeur The Wine & Food Association/Proefschrift, juryvoorzitter
- Lucas Rive – chef-eigenaar, restaurant Lucas Rive*, Hoorn
- Noël Vanwittenbergh – hoofdsommelier, restaurant Ciel Bleu**, Amsterdam
- Ronnie Brouwer – sommelier, restaurant De Kromme Dissel*, Heelsum
De te winnen prijzen:
1ste prijs
Reis voor 2 personen naar Barcelona inclusief vlucht en hotel; bezoek aan Gramona, de kelder, wijngaarden en een zeer verzorgde wijn-spijsdegustatie; volledig verzorgd diner voor 2 personen in sterrestaurant in Barcelona; 50% korting op de Cava Gramona Gran Reserva ‘Imperial’ Brut voor 3 maanden.
2de prijs
Reis voor 2 personen naar Barcelona inclusief vlucht; bezoek aan Gramona, de wijngaarden en een uitgebreide tapas-lunch met de Cava’s van Gramona in de kelder; 25% korting op de Cava Gramona Gran Reserva ‘Imperial’ Brut voor 3 maanden.
3de prijs
Volledig verzorgd diner voor 2 personen bij Restaurant Vinkeles* in Amsterdam (winnaar Gramona Amuse Competitie 2017); 25% korting op de Cava Gramona Gran Reserva ‘Imperial’ Brut voor 3 maanden.
Jury Cava Gramona Amuse Wedstrijd 2018