IMG_5565 (2)Naast het 27e Proefschrift Wijnconcours, vindt op dezelfde locatie voor de eerste keer in Nederland een concours plaats dat geheel in het teken staat van de mooie wijnen uit de wijnregio Beaujolais. Met name zal er veel aandacht zijn voor de wijnen afkomstig van de 12 bijzondere appellaties. Het concours zal plaatsvinden op zondag 11 oktober in het NH Barbizon te Amsterdam, tegelijk met het 27ste Proefschrift Wijnconcours ! Zoals ieder jaar zullen honderden wijnliefhebbers de mogelijkheid krijgen om honderden wijnen te proeven, waarbij dit jaar als extra, een speciaal Beaujolais Wijnplein gecreëerd wordt, waar maar liefst meer dan 100 beaujolais wijnen te proeven zijn. Het Beaujolais Wijnplein bevindt zich op de Mezzanine van de St. Olofskapel.
Het Concours du Beaujolais is een initiatief van het Devoir de L’Ordre des Compagnons du Beaujolais, welke is opgericht in 2012 te Rotterdam. Een van haar bestuursleden, wijnschijver Janna Rijpma-Meppelink, heeft de organisatie op zich genomen. Het Concours du Beaujolais komt mede tot stand door ondersteuning van The Wine and Food Association.
Er is een speciale website voor het concours waarop meer informatie te vinden is over deelnemende importeurs, de cru gebieden, beelden en een blog waarop de dagelijkse activiteiten omtrent het concours te lezen zijn: www.concoursdubeaujolais-paysbas.com