sherryweek

Van maandag 8 t/m zondag 14 oktober worden er in het kader van International Sherry Week zo’n 2.500 smaakmakende sherry-activiteiten in 30 verschillende landen georganiseerd. Ook in Nederland kunnen sherryliefhebbers deze week hun hart ophalen.

Onder de titel Xérès Express presenteert The Wine & Food Association presenteert een gevarieerd programma met boeiende proeverijen en wijn-spijsmatches voor genodigden. Een overzicht:

Maandag 8 oktober 18.00 uur, restaurant Vermeer, Amsterdam

Educatieve proeverij Amontillado – Oloroso – Palo Cortado: het belang van het juiste glaswerk en schenktemperaturen bij de inzet van deze sherrytypen in de gastronomie.

Dinsdag 9 oktober, 18.00 uur, Spanje Totaal, Haarlem

Proeverij voor restaurantprofessionals: diverse sherrytypen van geselecteerde bodegas, in combinatie met smakelijke amuses. I.s.m. Spanje Totaal en diverse wijnimporteurs.

vermeer

Woensdag 10 oktober, 18.00 uur, The Harbour Club Amsterdam Oost

Kaviaar en sherry. Diverse soorten kaviaar gecombineerd met Fino en Manzanilla van een selectie van bodegas. Proeverij voor professionals en food bloggers. I.s.m. Persian Caviar en diverse wijnimporteurs.

Donderdag 11 oktober, 18.00 uur, Het Bosch @ the Waterfront, Amsterdam

Sherry en Hollandse Nieuwe. De jaarlijkse test: welke sherry past het beste bij de nieuwe haring van dit seizoen? Proeverij voor professionals en food bloggers, i.s.m. diverse wijnimporteurs.

het bosch

Vrijdag 12 oktober, 18.00 uur, De Japanner, Amsterdam

Diverse sherrytypen in combinatie met Japans finger food. I.s.m. diverse wijnimporteurs.

Zondag 14 oktober 16.00 uur, Graphite Restaurant, Amsterdam

Exclusive Xérès Club Night at Graphite Restaurant voor sherry aficionado’s en pers. Een exclusieve sherry fiesta in het eerste speakeasy restaurant van Amsterdam. Verschillende importeurs presenteren sherrymerken als Yuste, Argueso, Urium, Faustiono Gonzalez, Arfe, Gonzalez Byass, Valdespino, La Guita and Baron. Compleet met een echte cortadora de Jamon, sherry cocktails en flamenco!

Graphite

Wijn-spijscompetitie voor restaurants

Restaurants in het hele land zijn de afgelopen tijd uitgenodigd om deel te nemen aan, door gedurende de International Sherry Week minimaal één gerecht op de kaart te zetten in combinatie met een sherry naar keuze. Daarbij hadden ze tevens de mogelijkheid de sherry-spijscombinatie in te zenden voor de competitie. Zeven restaurants hebben dat inmiddels gedaan:
Le Mirage, Emmeloord
Bistro ‘t Gerecht, Groningen
De Rozario Restaurant, Helmond
Tollius, Amersfoort
By Pascal, Oosterhout
‘t Molenhuys, Rijkevoort
Jones, Kudelstaart

Bistro 't Gerecht

Bloggerscompetitie

Food- en winebloggers wereldwijd werden i.h.k.v. International Sherry Week uitgenodigd om een smakelijk gerecht te creëren bij een sherrywijn naar keuze. Hoofdprijs is een 3-daagse trip naar Jerez. 20 finalisten zijn inmiddels geselecteerd, waaronder drie Nederlandse bloggers:

Terri Salminen www.terrisalminen.com
Jody Mijts www.ongewoonlekker.com
Cynthia Schultz www.cynthia.nl

#SherryTT: Wereldwijde Twitter tasting

15 wijnbloggers uit de hele wereld doen mee aan een Twitter Tasting, waarbij ze allemaal op hetzelfde moment (dinsdag 9 oktober, 19.00 uur CET) dezelfde 5 sherrywijnen proeven en vervolgens in Tweets hun commentaar en proefnotities versturen en vergelijken. Thema is dit jaar Vintage Sherry, en in Nederland doet Guilaume Coret (@listen2taste) deel aan de tasting.

Voor meer informatie:

The Wine & Food Association, info@thewinesite.nl
Een totaaloverzicht van alle events vind je hier.