Echoput prixDe 30e editie van de Grand Prix Saint-Hubert, de oudste en meest prestigieuze blindproefwedstrijd van de Benelux, keert na lange tijd terug naar Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren (16 GM/*). Uiteraard omlijst met een feestelijk jubileumprogramma voor de echte wijnliefhebber!

3 gouden dukaten voor 10 rode wijnen
Het uitgangspunt is helder: 10 rode wijnen staan op tafel en ernaast een lijst met 14 mogelijke wijnregio’s/-landen. Aan de deelnemende teams van 3 personen de taak iedere wijn aan de juiste herkomst te koppelen en extra punten te vergaren met het determineren van de overige gegevens: druivenras, oogstjaar, producent, appellatie. De hoofdprijs: 3 gouden dukaten én de fel begeerde wisselbeker.

Jubileumprogramma: Champagne en Jura
Twee leerzame thema’s omlijsten de blindproefwedstrijd:
Champagne – de nieuwe versus de oude generatie, met twee masterclasses;
Eigenzinnige wijnen uit de Jura – gepresenteerd door de Britse wijnschrijfster en –docente Wink Lorch. Dit jaar verschijnt haar boek Jura Wine.

Deelnemen
Zowel professionals als particuliere wijnliefhebbers kunnen zich individueel of per team van 2 of 3 personen inschrijven. Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt tot 75! Deelnamekosten bedragen 30 euro per persoon, inclusief toegang tot de omlijstende proeverijen.
Meer info en inschrijven: k.vanlissum@proefschrift.nl

Zondag 1 juni 2014
Hotel Gastronomique De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren