De eerste vijf vooraanstaande restaurants die deelnemen aan de voorronden van het Grand Concours Bollinger 2021 zijn inmiddels bekend. De vijf teams van chef en sommelier komen tegen elkaar uit tijdens de eerste voorronde, maandag 4 oktober bij Landgoed De Salentein in Nijkerk.
De restaurants die deelnemen aan de eerste voorronde zijn:
- Aan de Zweth, Schipluiden
- De Burgemeester, Linschoten
- De Groene Lantaarn, Staphorst
- RIJKS®, Amsterdam
- Landgoed Het Roode Koper, Leuvenum
Aan de Zweth
De Burgemeester
De Groene Lantaarn
Het Roode Koper
Op 4 oktober presenteert ieder team twee wijn-spijscombinaties: een voorgerecht met Champagne Bollinger Rosé en een hoofdgerecht met Champagne Bollinger PN VZ16. Een vierkoppige jury beoordeelt de matches op presentatie, smaak, vakmanschap, originaliteit en creativiteit. Een belangrijk criterium is bovendien dat elk gerecht een prestigieus karakter moet hebben, waardoor het qua uitstraling en/of samenstelling aansluit bij het topmerk Champagne Bollinger. Tot slot wordt ook de toelichting door chef en sommelier meegewogen bij de beoordeling.
RIJKS®
De jury bestaat uit:
- Peter van Houtert – voorzitter KVNW, importeur Verbunt Verlinden
- Cas Kratz – hoofdsommelier Restaurant Spectrum, Waldorf Astoria Amsterdam
- Hans van de Meeberg – Misset Horeca / Proefschrift
- Jan van Lissum – juryvoorzitter, The Wine & Food Association / Wine Professional
Meer informatie omtrent het Grand Concours Bollinger via info@thewinesite.nl

