wp deelnemers
Van 10 t/m 12 januari 2022 zal de 20e editie van Wine Professional plaatsvinden, in de gebruikelijke Europa Foyer & Diamond Lounge in de RAI Amsterdam. Wine Professional is al 20 jaar DE wijnbeurs van de Benelux, waar vraag en aanbod elkaar ieder jaar weer weten uit te dagen, verrassen en vooral ook te vinden. Een belevenis waarbij proeven en ervaren centraal staan!
Wij richten ons uitsluitend op professionals, en hebben de laatste jaren ook steeds de jongere professionele doelgroep weten te interesseren voor een bezoek. Daarmee heeft Wine Professional eerder al aangetoond ook haar focus te leggen op de nieuwe generatie van professionals in de wijnwereld en gastronomie, en klaar te zijn voor de toekomst.
wp banner

Inschrijvingen exposanten

De inschrijvingen voor deelname als exposant zijn sinds vandaag officieel geopend. Ondertussen hebben wij de laatste maanden al veel registraties mogen ontvangen van bekende exposanten, maar er zijn zoals elk jaar uiteraard ook nieuwkomers. Daarbij zijn wij al goed op weg met het invullen van onze plattegrond, die er hetzelfde uitziet als tijdens de eerdere edities. Wij merken dat er veel animo is onder zowel exposanten als bezoekers die graag willen komen en dat er een grote behoefte is om elkaar fysiek weer te mogen ontmoeten en ook op deze wijze wijnen met elkaar te kunnen proeven en beoordelen.
Bent u er ook (weer) bij als exposant? Let op s.v.p.: plaatstoewijzing gaat op volgorde van inschrijving.

Wine Professional Boxen als extra trigger

De 20e Wine Professional zal een combinatie zijn van de fysieke beurs, aangevuld met onderdelen van de virtuele editie van afgelopen jaar die een groot succes bleken te zijn. Met meer dan 100 programma’s gedurende 5 weken konden wij veel importeurs een serieus platform geven. Zo willen wij de importeurs, die dat interessant vinden, enige tijd voordat de beurs begint opnieuw vragen een Wine Professional Box in te sturen. Ons team zal deze wijnen dan weer beschrijven en via onze (social) media extra onder de aandacht brengen. Het doel hiervan is de bezoekers alvast van te voren te triggeren door opvallende wijnen die op Wine Professional te proeven zullen zijn te benadrukken. Dit kan als wegwijzer dienen om extra traffic te genereren bij uw stand tijden de beurs en dat is alvast een goed begin!

Educatie staat centraal

Verder zullen wij onze focus leggen op educatieve programma’s, zodat wij bijvoorbeeld de aandacht aan de klassieke wijnlanden en traditionele smaken kunnen geven die zij verdienen, maar ook minder bekende (nieuwe) wijnstreken en landen, biodynamische wijnen, vins nature, orange wines, alcoholvrije dranken en andere nieuwigheden een podium kunnen geven. Daarmee worden op Wine Professional de Trends & Ontwikkelingen in de (Nederlandse) wijnwereld, zoals vanouds, aan het publiek gepresenteerd. En met het proeven van al deze verschillende wijnen is dat natuurlijk een hele ervaring!

flessen wp
wp deelnemers 2

Internationale (wijn)producenten op de stands van hun importeurs

Ieder jaar zijn er op de stands van de importeurs veel (internationale) producenten aanwezig, die u graag zelf meer achtergrondinformatie geven over hun wijnen en producten. Zo krijgen deze wijnen een stukje mee van de ‘waarheid achter het etiket’, de ondertitel waarmee Proefschrift destijds in 1985 begon.

Programma’s, masterclasses EN speeddaten

Uiteraard zullen wij in onze kook- en wijntheaters weer educatieve masterclasses en proeverijen organiseren. Met de invulling hiervan zullen wij ons de komende maanden bezig houden. Het programma wordt zoals gebruikelijk later dit jaar bekend gemaakt. Nieuw is het speeddate-podium waar exposanten in korte sessies aan de bezoekers iets over hun wijn of product kunnen vertellen en laten proeven. Dit maakt een vlotte kennismaking met verschillende soorten wijn, drank of ‘fine food’ mogelijk. Bovendien is dit een laagdrempeligere manier om met nieuwe wijnen of producten in aanraking te komen, omdat dit bijvoorbeeld niet op uitnodiging of reservering plaatsvindt.

bollinger

Grand Concours Bollinger en andere wedstrijden & finales

Naast de verschillende educatieve masterclasses, proeverijen en speeddates heeft Wine Professional natuurlijk ook een paar belangrijke wedstrijden en finales op haar programma staan. Zo zal tijdens een bijzondere masterclass op de openingsdag de winnaar van het prestigieuze Grand Concours Bollinger zijn/haar bijzondere gerechten bij de Brut Rosé (voorgerecht) en de Blanc de Noirs PN VZ16 (hoofdgerecht) van het wereldberoemde huis Champagne Bollinger laten proeven.

Wines of Germany Gastro Cup

Ook Duitsland is prominent aanwezig, en dan niet alleen met een stand met daarin talloze wijnproducenten en hun importeurs maar ook met de Wines of Germany Gastro Cup. Uit inzendingen van toonaangevende importeurs zullen Duitse wijnen geselecteerd worden voor de finale die op Wine Professional zal plaatsvinden. De nadruk bij de beoordeling zal liggen op de gastronomische inzetbaarheid van de wijnen. Proef op Wine Professional de winnaars en finalisten!

wp deelnemers 3

4e editie Wine Challenge

Verder is er ook de 4e editie van de Wine Challenge. Anders dan bij de Wine Professional Boxen zijn er bij de Wine Challenge winnaars. Exposanten zenden hierbij hun beste 4 wijnen in onder de 15 euro horeca inkoopprijs per fles. Ook hierbij is gastronomisch brede inzetbaarheid van groot belang. Ons panel presenteert op Wine Professional de beste inzendingen. Hierbij worden de beste witte en rode wijnen bekend gemaakt.

Social media inzetten ter voorbereiding beursbezoek

Om uw aanwezigheid als exposant te benadrukken, kunt u uiterlijk voor 1 november een stukje tekst met foto’s aanleveren van uw bedrijf, assortiment, de mensen erachter, etc. Deze zullen wij uitgebreid aan bod laten komen in onze social media (website, digitale nieuwsbrieven, Facebook en Instagram), zodat de bezoekers zich goed op hun bezoek aan Wine Professional (en dus ook aan uw stand!) kunnen voorbereiden.

wp bezoekers

Covid-richtlijnen

Uiteraard zijn wij in nauw overleg met diverse instanties om de meest actuele Covid-regels op te volgen, opdat wij ieders veiligheid zo goed mogelijk kunnen waarborgen tijdens deelname en bezoek aan de beurs.

Inschrijven & informatie

Als u meer informatie wilt of interesse hebt om deel te nemen kunt u informatie opvragen via js.vanlissum@thewinesite.nl of een berichtje sturen naar 0650213881.