Het belooft op 1 juni een spannende en leerzame dag te worden in restaurant De Echoput. Na de 30e editie van de ultieme blindproefwedstrijd Grand Prix Saint-Hubert kunnen liefhebbers en professionals hun hart ophalen aan twee leerzame themaproeverijen. Inmiddels is meer bekend over de wijnen (Jura en Champagne) die daarbij geproefd gaan worden. De Echoput maakt de feestelijke dag voor de deelnemers aan de Prix en/of de themaproeverijen compleet met een aantrekkelijk arrangement.
Thema Champagne (14.00 uur)
Op de proeftafel verschijnen champagnewijnen van de oude en de neuwe generatie producenten. De definitieve sessie wordt mede bepaald aan de hand van de finaleproeverij van het Proefschrift Wijnconcours van 17 mei a.s.
Thema Jura (16.00 uur)
De proeverij wordt gepresenteerd door de Britse wijnschrijfster en –docente Wink Lorch. Haar boek Jura Wine is onlangs verschenen. Speciale gast is wijnmaker Géraud Fromont van Domaine des Marnes Blanches. De volgende wijnen komen aan bod:
Flight 1 – Mousserend
Crémant du Jura BBF extra brut – Domaine André et Mireille Tissot – vins de Stéphane Tissot (importeur De Geluksdruif)
Flight 2 – rood
Poulsard 2012 – Benoit Mulin (importeur De Geluksdruif)
Trousseau des Corvées 2011 – Domaine de la Tournelle (importeur Bolomey Wijnimport)
Trousseau 2010 – Daniel Dugois (importeur De Geluksdruif)
Flight 3 – chardonnay
‘En Levrette’ 2012 – Domaine Marnes Blanches (importeur Champagnist)
La Mailloche Pamina 2010 – Domaine de l’Octavin (importeur Bolomey Wijnimport)
Flight 4 – savagnin
‘En Jensillard’ 2011 – Domaine Marnes Blanches (importeur Champagnist)
Fleur de Savagnin 2011 – Domaine de la Tournelle (importeur Bolomey Wijnimport)
Flight 5 – oxidatief en zoet
Vin Jaune 2006 – Daniel Dugois (importeur De Geluksdruif)
Macvin – Berthet-Bondet (importeur Champagnist)
Hotel Gastronomique De Echoput (16 GM/*) verzorgt in het kader van dit jubileumprogramma:
– Lunch: bouillon, broodjes, koffie, water (13.30 uur – € 15,00 p.p.)
– Speciaal diner ‘Koken vanuit de wijn’ (18.00 uur) door chef-kok Peter Paul van den Breemen. 4 gangen inclusief bijpassende wijnen en tafelwater – € 75,00 p.p
– Aantrekkelijk geprijsde overnachting inclusief ontbijt: € 99,00 voor 2 personen
Reservering voor vóór 24 mei a.s. en betaling via restaurant De Echoput, Valentijn van Urk: restaurant@echoput.nl
Programma
9.30 uur Ontvangst
11.00 – 13.00 uur 30e Grand Prix Saint-Hubert (deelnamekosten: € 30,00 p.p.)
13.00 uur Demasqué van de wedstrijdwijnen
13.30 uur Lunch – € 15,00 p.p.
14.00 – 15.30 uur Themaproeverij: Champagne – de nieuwe versus de oude generatie
16.00 – 17.30 uur Themaproeverij: Eigenzinnige wijnen uit de Jura, door Wink Lorch
18.00 uur Diner restaurant De Echoput – € 75,00 p.p.
Deelnamekosten per themaproeverij: gratis voor genodigde professionals en deelnemers aan de Grand Prix. Overige deelnemers: € 20,00 p.p.
Deelnemen
– Inschrijving voor deelname aan de Grand Prix Saint-Hubert vóór 28 mei a.s. via k.vanlissum@proefschrift.nl Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers aan de Prix is beperkt tot 75!
– Inschrijving voor deelname aan themaproeverij Champagne en/of Jura vóór 28 mei a.s. via k.vanlissum@proefschrift.nl
– (NB: de Juraproeverij wordt op maandag 2 juni herhaald om 11.00 uur bij restaurant Ricardo’s in Amsterdam. In dat geval aanmelden via info@geluksdruif.nl ) Meer info: www.geluksdruif.nl/proeverij
Locatie
Hotel Gastronomique De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren