spaansevlag1De afgelopen 10 jaar heeft Spanje de culinaire wereld sterk beïnvloed. Denk aan ElBulli en El Celler de Can Roca. Op Gastronomie/Fine Food Professional 2016 (7 en 8 november a.s. in de Jaarbeurs Utrecht) drukt Spanje dan ook dit jaar duidelijk zijn stempel. Dat gebeurt niet alleen op het Spanje Paviljoen maar ook bij diverse exposanten die in hun assortiment producten hebben uit Spanje zoals brood, charcuterie, wijn maar ook bijvoorbeeld olijfolie.
Er zijn op Gastronomie/Fine Food Professional drie internationale toppers uit Spanje aanwezig!
Wie zijn zij?

Carles Tejedor

Carles Tejedor

Olijfolie demo door Carles Tejedor van Oilab
Chef Carles Tejedor heeft bij o.a. ElBulli in Rosas en bij Via Veneto in Barcelona gewerkt. Nu speelt hij een belangrijke rol bij OILAB in Barcelona en Beijing. Tejedor is dé specialist in olijfolie en geeft hierover ook lezingen op Harvard University. Hij komt speciaal vanuit Dubai naar Gastronomie/Fine Food Professional om zijn demo te geven over olijfolie.

francis-paniego-11

Francis Paniego

Presentatie van Francis Paniego van restaurant El Portal de Echaurren (**)
Chef Francis Paniego van restaurant El Portal de Echaurren heeft ook het restaurant Bodega Marques de Riscal onder zijn hoede. Hij zal aanwezig zijn om een presentatie te geven over de stand van zaken van de hedendaagse gastronomie in Spanje.

Audrey Doré, El Celler de Can Roca

Audrey Doré, El Celler de Can Roca

Spanje-proeverij door Audrey Doré van El Celler de Can Roca (***)
Hoofdsommelier Audrey Doré van El Celler de Can Roca (***) komt oorspronkelijk uit Frankrijk maar raakte verslingerd aan de Spaanse wijnen. Zij zal dan ook een proeverij presenteren met als thema “The New Wave of Spanish Wines anno 2017”.

Wilt u hierbij zijn? Onze exposanten bezoeken? Of actief aan een van de vele andere programma’s deelnemen? Professionals in de gastronomie en hotellerie kunnen zich registreren via www.vakbeursgastronomie.nl. Hier kunt u ook informatie vinden over hoe deze beurs te bezoeken. Momenteel zetten wij de puntjes op de i van het programma. Dat volgt later deze week in onze nieuwsbrief.