WISSELBEKERIn samenwerking met de importeurs Champagnist, De Geluksdruif, Bolomey Wijnimport en restaurant De Echoput (16 GM/*) organiseert The Wine & Food Association op 1 juni a.s. de 30e editie van de Grand Prix Saint-Hubert. Naast de Grand Prix Saint-Hubert, de oudste en meest prestigieuze blindproefwedstrijd van de Benelux en de ultieme uitdaging voor iedere wijnliefhebber, presenteren we deze dag twee speciale thematische proeverijen, gewijd aan Champagne en Jurawijnen.

3 gouden dukaten voor 10 rode wijnen
Het uitgangspunt van de Grand Prix Saint-Hubert is helder: 10 rode wijnen staan op tafel en ernaast een lijst met 14 mogelijke wijnregio’s/-landen. Aan de deelnemende teams van 3 personen de taak iedere wijn aan de juiste herkomst te koppelen en extra punten te vergaren met het determineren van de overige gegevens: druivenras, oogstjaar, producent, appellatie. De hoofdprijs: 3 gouden dukaten én de fel begeerde wisselbeker.
Deelnamekosten p.p.: € 30,00

Jubileumprogramma: Champagne en Jura
Twee leerzame themaproeverijen omlijsten de blindproefwedstrijd:
A) Champagne – de nieuwe versus de oude generatie.
B) Eigenzinnige wijnen uit de Jura – gepresenteerd door de Britse wijnschrijfster en –docente Wink Lorch. Haar boek Jura Wine is onlangs verschenen: www.winetravelmedia.com
Deelnamekosten per themaproeverij: gratis voor genodigde professionals en deelnemers aan de Grand Prix. Overige deelnemers: € 20,00 p.p.

Programma
9.30 uur Ontvangst
11.00 – 13.00 uur 30e Grand Prix Saint-Hubert
13.00 uur Demasqué van de wedstrijdwijnen
13.30 uur Lunch (bouillon, broodjes, koffie, water) – € 15,00 p.p.
14.00 – 15.30 uur Themaproeverij: Champagne – de nieuwe versus de oude generatie
16.00 – 17.30 uur Themaproeverij: Eigenzinnige wijnen uit de Jura, door Wink Lorch
18.00 uur Diner restaurant De Echoput. ‘Koken vanuit de wijn’ door chef-kok Peter Paul van den Breemen. 4 gangen met bijpassende wijnen – € 75,00 p.p.

Deelnemen
– Inschrijving voor deelname aan de Grand Prix Saint-Hubert vóór 28 mei a.s. via k.vanlissum@proefschrift.nl Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers aan de Prix is beperkt tot 75!
– Inschrijving voor deelname aan themaproeverij Champagne en/of Jura vóór 28 mei a.s. via k.vanlissum@proefschrift.nl
– (NB: de Juraproeverij wordt op maandag 2 juni herhaald om 11.00 uur bij restaurant Ricardo’s in Amsterdam. In dat geval aanmelden via info@geluksdruif.nl ) Meer info: www.geluksdruif.nl/proeverij
– Lunch en/of diner: reservering voor vóór 24 mei a.s. en betaling via restaurant De Echoput, Valentijn van Urk: restaurant@echoput.nl

Locatie
Hotel Gastronomique De Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren