BESTEFROMAGER 2015 logoOp maandag 13 oktober a.s. organiseert GaultMillau Nederland tijdens het 26e Proefschrift Wijnconcours de traditionele showcase, het platform voor jonge gastronomische talenten die strijden om de GaultMillau Awards.

Nieuw dit jaar is dat GaultMillau Nederland nu ook een Award gaat verbinden aan de beste fromager. Dit initiatief wordt ondersteund door l’Amuse, Callebaut, Bourgondisch Lifestyle en Van Tricht. Uiteraard is de jury onafhankelijk en zijn ook fromagers die hun kazen elders betrekken van harte welkom om hieraan mee te doen.

Wilt u meedoen aan deze competitie? Stuur dan uw CV en een motivatie voor 10 september a.s. naar: js.vanlissum@proefschrift.nl onder vermelding van “Fromager 2015”. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt voor deelname op 13 oktober a.s.


In de ochtend vinden de voorronden plaats met o.a. een theorie gedeelte. Uiteindelijk zullen in de middag de 5 beste finalisten overblijven die de finale aangaan tijdens de Showcase ten overstaan van een vakjury.

De winnaar/winnares wordt tijdens de GaultMillau Awards in Amsterdam RAI op maandag 3 november 2014 bekend gemaakt. Hij/zij zal ook een plaats krijgen in de GaultMillau Nederland gids.

Ook Belgische kandidaten zijn van harte welkom. Bij voldoende inschrijvingen uit België zal GaultMillau België ook een Award aan deze titel verbinden in GaultMillau BeLux. De finale voor zowel Nederland als België zal plaatsvinden in Amsterdam.