De corona-persconferentie van afgelopen vrijdag was er duidelijk over: beurzen als Wine Professional vallen onder de categorie ‘doorstroomlocatie’ en mogen daarmee gewoon doorgaan. Hier waren wij ook al van uitgegaan, omdat wij er voorzichtig positief over zijn dat de situatie over twee maanden ten opzichte van nu aanzienlijk verbeterd zou kunnen zijn.

Plattegrond wordt verruimd maar blijft hetzelfde
De plattegrond en routing van de beursvloer blijft zoals u van ons gewend bent, maar de organisatie heeft besloten om de drukke knelpunten en smallere gangpaden aanzienlijk te verruimen waardoor Wine Professional ook een echte ‘doorstroom’-locatie is. Om die reden wordt er een kooktheater omgezet in een speeddate-theater, waardoor de bezoekers meer langs de stands zullen circuleren. Handhavers en medewerkers van de RAI en The Wine & Food Association zien erop toe dat iedereen zich houdt aan het toegangsbeleid en de andere regels. Exposanten en bezoekers zouden wij willen vragen zich allen van te voren digitaal te registreren, zodat we de wachtrijen aan de entree kunnen minimaliseren. Iedereen krijgt een eigen glas en een eigen disposal beker die hij/zij geacht wordt tijdens zijn/haar gehele bezoek te gebruiken. Uiteraard anticiperen wij op mogelijke aanpassingen van de regels in de tussentijd.

Programma-highlights
Het programma wordt op dit moment voorbereid maar wij hebben reeds een paar toponderdelen voor u in petto zoals:
Gastland Portugal, Finale 2e Grand Concours Bollinger, Finale Wines of Germany Gastro Cup, Finale Wine Challenge 2022 (Verkiezing beste beurswijnen tot 15 euro horecaprijs per fles), Proefschrift Restaurant Awards 2022, Finale verkiezing Proefschrift Beste Fromager, Speeddates, Grand Prix Saint-Hubert Prestige, diverse educatieve proeverijen, o.a.: Cool Climate wines, Klassiekers, Oude versus Nieuwe Wereld, Vins Nature, Orange Wines etc.
Exposanten
Voorts is het animo onder onze (internationale) exposanten en wijnproducenten groot. Tot vandaag (15 november) hebben de volgende exposanten zich officieel aangemeld, waarbij wij zoals gebruikelijk in november nog wachten op de bevestiging van vele anderen:

- A Taste of Italy (9 producenten o.l.v. Doctor Wine Daniele Cernilli van de Gambero Rosso)
- A. Sluijter & Zn.
- ad Bibendum
- André Kerstens Partners in Wijn sinds 1880
- Anfors Imperial
- Anglo Dutch Meats
- Austrian Wine Marketing Board
- Bakkerij Carl Siegert sinds 1891
- Bâtard
- Bourgondisch Lifestyle
- Champagnist
- De WijnEngel
- de ConinckWines
- Dijso
- Domaine Mondivin
- Informatiebureau voor Duitse Wijn
- D-Vine
- Galladio World Products
- Ghvino
- Goessens Professionals in Wine
- Go Good
- Grand Concours Bollinger
- Heisterkamp Wijnkopers
- Hesseling Vlees
- Het Kaasatelier
- Horizon Wines
- House of Caviar & Fine Food
- Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW)
- Kwast Wijnkopers
- La Grand’ Halte
- Neerlands Wijnhuis
- Pierre Ache Wijnen
- Pinot Noir Serendipity

- Prisecco Alcoholvrij
- Raspberry Craft
- Rijkhoff Wijnen
- Robinson & Sinclair CC
- Savalan/ Azerbaijan
- Schermer Wijnkopers & Distillateurs
- Sprankelend Wijnimport
- Tamis Wijnen
- The Taste of Croatia
- Verbunt Verlinden
- Vinetiq
- Vino Tuyyo
- Vino Via Wijnen
- Vinoblesse
- Wijnimport J. Bart
- Wijnkoperij La Persistance


Heeft u verder nog vragen?
Of wilt u wellicht participeren als exposant?
Vraag dan informatie aan via js.vanlissum@thewinesite.nl of stuur een whatsapp berichtje naar 06 21 36 7870. U wordt dan z.s.m. teruggebeld. U kunt ook bellen naar 06 46 20 62 46 (Jan van Lissum). Voor actuele informatie kunt u naast deze site terecht op www.wine-professional.nl, en op onze social media (de links staan bovenaan deze website). Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan hier aan.