Na de succesvolle samenwerking met de Horecava vorig jaar, verzorgde The Wine & Food Association ook deze keer weer vier dagen lang een uitgebreid educatief programma in het Wine & Trends Theater, voor jonge horecaprofessionals met een grote interesse in wijn.
Het gevarieerde programma van proeverijen en presentaties was grotendeels gelieerd aan en geïnspireerd op het beursprogramma van Wine Professional en kon rekenen op veel nieuwsgierigheid en enthousiasme. Verschillende importeurs en producenten die op Wine Professional stonden gaven geïnteresseerde Horecavabezoekers een leerzame en smaakvolle impressie van ‘The Taste of Wine Professional’, waarbij het niveau van de gepresenteerde wijnen en andere producten in qua prijs, kwaliteit en toegankelijkheid was aangepast aan een breder publiek van horecaprofessionals. De presentatie was afwisselend in handen van producenten, wijnimporteurs, teamleden van The Wine & Food Association en andere wijnexperts.
Zo bood het Wine & Trends Theater niet alleen een goede kennismaking met interessante wijnstreken en recente wijntrends op zich, maar ook met de filosofie achter, en de opzet van, Wine Professional. Veel deelnemers aan de proeverijen zagen we later terug op de beursvloer van Wine Professional.
Wijnthema’s die aan bod kwamen waren onder andere Alto Adige, Loire, Duitsland, Georgië, Italië, Hongarije, vin nature. Maar er waren ook proeverijen met sake, sparkling tea, alcoholvrije wijn en olijfolie. Gastronomische context werd verzorgd door Frime (tonijn), The Foody Store en Bakkerij Carl Siegert.





