Op woensdag 12 juni is sommelier Edger Groeneveld geïnaugureerd als 35e SVH Wijnmeester. Edger is werkzaam als maître-sommelier bij restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk (** / Proefschrift 8,9 – tot € 100).

Edger legde zijn meesterproef af op woensdag 20 maart. Er waren speeches van zijn werkgever Robert Jan Nijland, chefkok collega Michel van der Kroft en SVH Wijnmeester Ronald Opten die de proef mede afnam en er verslag van deed.

Edger Groeneveld SVH Meester

Team van ’t Nonnetje: SVH Wijnmeester Edger Groeneveld, SVH Meesterkok Michel van der Kroft, gastheer-eigenaar Robert-Jan Nijland

De bijbehorende versierselen werden aan Edger uitgereikt door Saskia Löhr van Het Koetshuis in Bennekom, waar Edger ooit in de keuken van Wicher Löhr als kok begon en waar hij 20 jaar heeft gewerkt voor hij 3 jaar geleden naar ’t Nonnetje kwam. Een mooie en persoonlijke inauguratie met familie, vrienden, collega-sommeliers en wijnleveranciers. Het prachtige moment en de feestelijke dag werden natuurlijk ook op culinair gebied ingevuld met een aantal heerlijke hapjes en mooie wijnen. En natuurlijk werd de allereerste Hollandse Nieuwe live schoongemaakt door chef Michel van der Kroft.

Restaurant ’t Nonnetje is hiermee het elfde restaurant in Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn: SVH Meesterkok Michel van der Kroft behaalde in 2005 zijn SVH Meestertitel.

Meesterproef

De Meesterproef van Edger Groeneveld werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht), SVH Wijnmeester Ronald Opten (Restaurant La Rive, Amstel Hotel, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Niet alleen was de commissie onder de indruk van de vakkennis en de gemaakte wijn-spijscombinaties die Edger in het Meesterlijk menu presenteerde, ook het enthousiasme en de betrokkenheid van het team spraken tot de verbeelding.