Bollinger 1
Na drie dagen met spannende voorrondes, waarin totaal 28 restaurantteams deelnamen, is de jury eruit. 12 teams, zes in iedere categorie, gaan door naar de finale, die in het najaar plaatsvindt.

In het beknopte verslag van de voorrondes stond het al vermeld: het overall niveau van de gepresenteerde wijn-spijscombinaties was verrassend hoog, en dat gold ook voor de inzet en het enthousiasme van de teams. The Wine & Food Association had deze editie besloten de prestigieuze competities uit te breiden naar twee categorieën. Niet alleen toprestaurants (minimaal 1 Michelinster en/of 16 punten Gault & Millau) maar ook subtoppers hadden nu de mogelijkheid om mee te doen, en dat viel in zeer goede aarde.

logo Champagne Bollinger

Finale

De line-up voor de finale ziet er als volgt uit:

1) Toprestaurants: minimaal 1 Michelinster en/of 16 punten Gault & Millau
– De opdracht voor deze categorie: creëer een hoofdgerecht bij de Champagne Bollinger-topcuvée La Grande Année Brut 2014.
– Hoofdprijs voor de meest geslaagde combinatie ter waarde van € 5.000.
– Extra prijs ter waarde van € 1.000 voor de sommelier met de beste toelichting op de wijn-spijscombinatie.

Finalisten:

  • Merlet, Schoorl
  • ’t Amsterdammertje, Loenen a/d Vecht
  • Ratatouille Food & Wine, Haarlem
  • Flore, Amsterdam
  • Codium, Goes
  • Da Vinci, Maasbracht
La Grande Année 2014
2) Overige restaurants vermeld in de restaurantgidsen
– De opdracht voor deze categorie: creëer een voorgerecht bij Champagne Bollinger Rosé.
– Hoofdprijs voor de meest geslaagde combinatie ter waarde van € 3.000.
– Extra prijs ter waarde van € 1.000 voor de sommelier met de beste toelichting op de wijn-spijscombinatie.
Finalisten:

  • Allure, Rotterdam
  • ’t Klooster, Wijk bij Duurstede
  • Hemel & Aarde, Utrecht
  • Somm, Uden
  • Joann, Enschede
  • Merlot, Amersfoort

De prijzen worden ter beschikking gesteld door Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden).

rosé brut

Jury

De finalejury bestaat uit o.a. Imko Binnerts (Puur Zee), Peter Klosse (Academie voor Gastronomie), een vooraanstaande vertegenwoordiger van Champagne Bollinger, en voorzitter Jan van Lissum (The Wine & Food Association).

Presentatie Wine Professional

Na de finale, in het najaar, presenteren de categoriewinnaars hun winnende combinaties tijdens een speciale masterclass Champagne Bollinger op Wine Professional 2024 (RAI Amsterdam, 8-10 januari).

wp