zareis1Van 27 september tot en met 5 oktober vindt de nieuwe gastronomische reis voor chefs en (toe)leveranciers naar Zuid-Afrika en Namibië plaats. Het is de zesde maal dat deze reis op initiatief van Fresh Retail uit Delft wordt georganiseerd.

Inspiratie voor alle zintuigen
Net als voor de eerdere reizen is er een veelzijdig reisprogramma samengesteld. Het gaat om proeven, ruiken, voelen, zien en horen. Het is reis van interessante ontmoetingen en het opsnuiven van culinaire historie waarin alle facetten van de oorspronkelijke Afrikaanse keuken goed tot hun recht komen.

Zo omvat de reis onder meer een introductie in de 300 jaar oude Cape Malay-keuken onder leiding van Cass Abrahams, bestsellerauteur van kookboeken, een bezoek aan de Food Bazaar, een ‘zoektocht’ naar inheemse kruiden aan de kust en het proeven en uitproberen van ingrediënten en producten, zoals bier van rooibos, koekemakranka, kapokbosof-zout (met ongekend hoog gehalte aan calcium). Uiteraard is er ook veel aandacht voor vis en vlees (krokodil, pittige ‘Mopane’ rupsen en de populaire Oshiwambo chicken) en wordt er uitgebreid kennis gemaakt met de rijke traditie van streetfood.

Zesde maal
Fresh Retail uit Delft organiseert voor de zesde maal deze culinaire inspiratiereis. Eerdere reizen gingen naar Japan, Brazilië, Vietnam, Korea en Peru. Hebt u interesse? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natasja van Ruiten, tel. 06-25475804 of e-mail: natasjavanruiten@freshretail.nl