De komende editie vindt plaats op maandag 5 november a.s. van 11.00 tot 21.00 uur, in de chique ballroom van het Elicium Centre, het indrukwekkende hart van RAI Amsterdam.

vakbeurs gastronomie

Afgelopen zomer heeft Gastronomie/Fine Food Professional samen met RAI Amsterdam een strategische stap gezet. Dit mede op verzoek van exposanten, bezoekers en andere belanghebbenden die deze beurs als dé fine food beurs van Nederland nog meer op de (inter)nationale kaart wilden zetten voor professionals in het midden- en hogere segment van de horeca, gastronomie en hotellerie.

Gevarieerd aanbod

Zoals in de afgelopen edities zijn er komende editie natuurlijk weer honderden verschillende producten te vinden zoals vis, schaal- en schelpdieren, vleeswaren, charcuterie, kruiden, specerijen, groenten en fruit, delicatessen, escargots, kaviaar, olijven en olijfolie, kazen, brood, koffie en thee, ijs en patisserie, water, glaswerk, serviezen en bestek, messen, meubilair, gedistilleerde en alcoholvrije dranken, kokskleding, glazenspoelmachines, fornuizen, wijnen, maar ook organisaties en belangengroepen uit deze sector.

Elicium

Spraakmakende events en activiteiten op de beursvloer

Alle programmaonderdelen – presentaties, wijn(spijs)proeverijen, masterclasses en huldigingen – vinden plaats op de beursvloer. Hiervoor worden maar liefst vier proeftheaters ingericht.

Uitreiking Proefschrift Restaurant Awards

Jan van Lissum zal zijn nieuwe restaurantplatform op de beursvloer ten doop houden, net als in de voorgaande jaren gecombineerd met de Awards ceremonie. Deze vindt dit jaar niet in een apart theater plaats, maar op een centraal gelegen podium in de beurszaal. Hierdoor blijft de beurs ook tijdens de presentatie druk bezocht. Uiteraard worden alle coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie voor deze ceremonie uitgenodigd.

PS restaurants logo

Proefschrift Restaurant Showcases

Voorafgaand aan de Award uitreiking vinden de verschillende Proefschrift Restaurant Showcases plaats. Opvallende chefs, gastheren/gastvrouwen, sommeliers en fromagers zullen hier met elkaar de strijd aangaan, ten overstaan van een vakjury met toppers uit de Nederlandse gastronomie. Dezelfde dag nog worden de winnaars van de Awards bekend gemaakt.

Nationale finale Copa Jerez

Sherry is hot. Ook op deze editie van Gastronomie/Fine Food Professional. Teams van verschillende restaurants presenteren hun sherry-spijscombinaties t.o.v. een professionele jury. Het winnende team vertegenwoordigt ons land in 2019 bij de internationale finale in Frontera de Jerez.

Copa Jerez logo

30e editie Proefschrift Wijnconcours

Bekendmaking Wijnen van het Jaar (wit, rood, zoet, champagne, vin nature) in diverse prijscategorieën en huldiging van de winnende importeurs. Alle finalewijnen van deze jubileumeditie, afkomstig van zo’n beetje alle Nederlandse en Belgische importeurs die ertoe doen, kunnen op de beursvloer geproefd worden. Voor één dag de beste betaalbare wijnen momenteel verkrijgbaar in Nederland en België in één ruimte bijeen! Opvallende concourswijnen worden gedurende de dag gepresenteerd in een van de theaters.

pswcc logo

Persian Caviar Trophy

Nieuw is de dit jaar van start gegane competitie Persian Caviar Trophy.
Deelnemende chefs presenteren hun mooiste combinaties met kaviaar en wijn. Deze competitie wordt mede mogelijk gemaakt door Persian Caviar, die ook zelf op de beurs met een stand aanwezig zijn. Perzische exclusiviteit!

Persian Caviar

Masterclasses en presentaties

Naast bovenstaande events kunnen exposanten natuurlijk ook zelf in masterclasses hun producten presenteren. Een masterclass is een korte introductie over wat voor bijzonders uw bedrijf te bieden heeft en waarom dit zou passen in de keuken of op de menukaart van menig restaurant.

Programma’s met chefs

Los van de masterclasses en presentaties die exposanten geven, zijn er op Gastronomie/Fine Food Professional ook gerenommeerde publiekstrekkende chefs die komen koken bij bijzondere thema’s.

gerecht

Orange Wine Revolution

Orange wine klinkt misschien als een rare, moderne uitvinding, maar in werkelijkheid is het een van de oudste, meest traditionele manieren van wijnmaken. Je komt unieke geuren en smaken tegen die niet voorkomen in gewone witte wijnen. Op 5 november bieden we de mogelijkheid om een aantal producenten van deze wijnen te ontmoeten en hun wijnen te proeven.

OWR logo

Winnaars RieslingWeeks 2018

Maar liefst 75 restaurants schreven zich dit jaar in voor de wijn-spijscompetitie ter gelegenheid van RieslingWeeks, georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn i.s.m. The Wine & Food Association. De finalisten vindt u hier. De winnaars, in de categorieën Toprestaurant en Restaurant/Bistro/Brasserie, worden op 24 september gehuldigd tijdens Riesling & Co in de Johan Cruijff ArenA. Hun winnende combinaties kunnen geproefd worden tijdens Gastronomie-Fine Food Professional.

RW logo

Programma

Vanaf begin oktober vindt u op www.vakbeursgastronomie.nl het complete programma met alle andere bijbehorende chefs en product thema’s.

Koppeling aan Wine Professional

Gastronomie/Fine Food Professional richt zich met name op ‘fine food’ producten. De inmiddels 17e editie van Wine Professional richt zich van 7 t/m 9 januari 2019 traditiegetrouw met name op wijn. Maar er is een overlap. Laat het ons weten als u interesse heeft om aan een of beide beurzen mee te doen als exposant!

Bent u geïnteresseerd om de beurs te bezoeken? Kijk dan op vakbeursgastronomie.nl en op onze facebookpagina’s voor meer informatie.

Als u vragen heeft over de opzet van Gastronomie/Fine Food Professional of meer informatie over deelname heeft dan kunt u contact opnemen met: Jan Sebastian van Lissum of Marie-Anne van der Steen, via js.vanlissum@thewinesite.nl