De inschrijving voor 4de editie van de Gramona Amuse Wedstrijd 2019 is in volle gang. Na het thema ‘vegetarisch’ in 2018 is het thema dit jaar EARTH. Deelnemers wordt gevraagd om amuses te creëren met ingrediënten die niet uit de zee komen. Het thema is ook een knipoog naar het bedrijf Gramona dat biodynamisch en samen met de natuur werkt om hun prachtige mousserende wijnen te maken in het hart van Penedés. De finale vindt plaats op maandag 14 oktober tijdens Gastronomie in de RAI Amsterdam.

amuse bentinck
banner Gramona Amuse Wedstrijd

Xavier Gramona is jurylid van deze competitie, die dit jaar ook in Zwitserland zal plaatsvinden. Hij is tevens de voorzitter van Corpinnat. Gramona heeft dit jaar met negen andere topproducenten besloten om uit de DO Cava te stappen en hun eigen kwaliteitsgarantie te creëren onder de naam Corpinnat, wat betekent ‘Geboren in het hart van Penedés’. Het is een reactie op het feit dat het niet meer uit te leggen is aan de consumenten dat naast premium- en terroirgebonden producten ook heel goedkope, industrieel gemaakte cava’s uit diverse regio’s de aanduiding DO Cava op het etiket mogen dragen.

Winnaar Lex Deelder bij Gramona

Hoofdprijs

De winnaar van de editie 2018, Lex Deelder van restaurant Bridges, heeft begin dit jaar zijn 1ste prijs ontvangen: een reis voor twee personen naar Barcelona, inclusief vlucht en twee nachten hotel, een bezoek aan Gramona, de kelder, wijngaarden, een zeer verzorgde wijn-spijsdegustatie en een volledig verzorgd diner voor twee personen in een sterrestaurant in Barcelona. Lex: ‘Thank you for the amazing trip to Barcelona and the winery, it couldn’t have been better. Everything was perfectly organized, we had a splendid time at the winery and we really loved our time over there. The dinner at Hermanos Torres** was top notch and one of my best restaurant experiences.’

Inschrijven vóór 15 september

Elk restaurant, ongeacht niveau, kan aan deze wedstrijd meedoen en winnen. Het is een leuke uitdaging voor elk team om samen een originele amuse te creëren! De juryleden zijn o.a. Jan van Lissum, Noël van Wittenbergh, Lex Deelder en een aantal bekende chefs.
Inschrijven voor deze wedstrijd kan nog tot 15 september. Meer informatie over de te winnen prijzen en de inschrijving via www.gramonaamuse.com

De finale vindt plaats op maandag 14 oktober tijdens Gastronomie in de RAI Amsterdam.