Gastronomie

Maandag 14 oktober opent RAI Amsterdam zijn deuren voor de 9e editie van de vakbeurs Gastronomie. Vorig jaar kon het evenement rekenen op zo’n 2.000 serieuze bezoekers. Gezien het vroegere moment in het jaar verwacht organisator The Wine & Food Association bij de komende editie een hoger aantal bezoekers.

De vakbeurs Gastronomie, die The Wine & Food Association dit jaar voor de tweede keer in samenwerking met RAI Amsterdam organiseert, vindt dit jaar plaats op 14 oktober, drie weken eerder dan vorig jaar. Het vroegere tijdstip, met meer afstand tot Wine Professional (13-15 januari) en ruim voor de grote eindejaarsdrukte, maakt het voor professionals uit de betere horeca nog aantrekkelijker om het evenement te bezoeken.

Sterk accent op fine food

De nadruk komt dit jaar meer te liggen op fine food. Op de beursvloer staat dit jaar een breder en gevarieerd aanbod aan fine-foodspecialisten, waaronder exposanten met kazen, schaal- en schelpdieren, groenten, cressen, Aziatische specialiteiten, olijfolie en kaviaar. Via educatieve workshops, masterclasses en diverse inspirerende wijn-spijscompetities worden de zinnen geprikkeld en de mooiste smaken in een passende context geplaatst.

Gastronomie - fine food

Grand Concours Bollinger

Een van de highlights is het Grand Concours Bollinger, een nieuwe, tweejaarlijkse wijn-spijscompetitie op uitnodiging voor toprestaurants, georganiseerd door The Wine & Food Association. Hoofdsponsor is Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden) en er zijn hoofdprijzen ter waarde van maar liefst € 10.000. Ook presenteren de gelauwerde restaurants van RieslingWeeks 2019 deze dag hun winnende wijn-spijscombinaties.

Grande Année

Proefschrift restaurant-awards: de beste restaurants voor het voetlicht

Het restaurantplatform van Proefschrift presenteert de beste restaurants van het jaar in iedere prijscategorie en zet met de enerverende Showcases, waarbij kopstukken van de Nederlandse restaurantwereld in de jury zitten, de veelbelovendste horecatalenten (chefs, sommeliers, gastvrouwen/-heren, fromagers) in het zonnetje. Hoogtepunt is de uitreiking van de prestigieuze Proefschrift Restaurant Awards.

restaurant awards

Fine wines van het 31e Proefschrift Wijnconcours

Ook biedt Gastronomie een perfect moment om wijnen te selecteren voor de laatste maanden van het jaar, inclusief de feestdagen. De finalepresentaties in het kader van het 31e Proefschrift Wijnconcours, met de beste wijnen die momenteel verkrijgbaar zijn en de verkiezing van de Wijnen van het Jaar, geven daartoe alle aanleiding. Spraak- en smaakmakende wijnproeverijen, speciale presentaties en spannende masterclasses zorgen voor aanvullende inspiratie.

wijnconcours

La Grande Parade: het beste van het beste

Naast de huldiging van de winnaars wordt dit jaar een beknopte selectie finalewijnen van het Proefschrift Wijnconcours gepresenteerd. Alleen het beste van het beste komt aan bod in ‘La Grande Parade’, per prijscategorie en per wijntype: mousserend, champagne, wit, rood en zoet. Voor de professionals die overwegen om deel te nemen aan de Nederlandse Copa Jerez 2020 staat er een brede selectie van de allermooiste Vinos de Jerez klaar die in Nederland verkrijgbaar zijn. Op de beursvloer staan diverse toonaangevende wijnimporteurs, waaronder specialisten in biowijnen, vins nature en orange wines.

banner gastronomie

34e Grand Prix Saint-Hubert

Naast het 31e Proefschrift Wijnconcours komen de beste wijnproevers (professionals en amateurs) van ons land tegen elkaar uit in de halve en hele finale van de 34e Grand Prix Saint-Hubert, de oudste blindproefwedstrijd voor teams in de Benelux. De voorronde vindt plaats op zondag 29 september in de Westergasfabriek tijdens het Amsterdam Wine Festival. De competitie wordt georganiseerd in samenwerking met de Verenigde Vinologen Nederland en kent dit jaar een flink verhoogd prijzenschema.

Gastronomie 2019
Locatie: RAI Amsterdam
Datum: maandag 14 oktober
Openingstijden: 10.00 – 21.00 uur
Meer informatie om als exposant deel te nemen via js.vanlissum@thewinesite.nl

Grand Prix Saint-Hubert