Na de recente verkiezing van de Roséwijnen van het Jaar komen zoals gebruikelijk in de najaarseditie van het Proefschrift Wijnconcours de andere categorieën aan bod: wit, rood, mousserend, champagne, zoet, vin nature wit en vin nature rood.
medaille
Het Proefschrift Wijnconcours is al meer dan dertig jaar de graadmeter van het actuele wijnaanbod in ons land. Alle wijnen die de finale bereiken of tot Wijn van het Jaar worden uitgeroepen zijn diverse malen geproefd en herproefd en uiteindelijk goedgekeurd door een professionele jury. Voor horecaprofessionals, kenners en liefhebbers geeft het concours ieder jaar weer een overzicht van de beste betaalbare wijnen die in Nederland en België geïmporteerd worden. De ideale gelegenheid om nieuwe wijnen te kiezen voor het najaar/de feestdagen!
flessen
De jury zoekt naar wijnen die het verschil maken, karaktervolle wijnen die opvallen in het enorme aanbod dat er vandaag de dag in Nederland en België te vinden is. Belangrijke criteria zijn typiciteit en – doorslaggevend bij gelijke scores – een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.
Importeurs hebben inmiddels een deelnameformulier ontvangen en kunnen hun wijnen aanleveren op woensdag 11 en donderdag 12 augustus. De proevers zijn er klaar voor!
Naar verwachting kan de huldiging van de winnaars onder de huidige omstandigheden helaas niet plaatsvinden. Oorkondes worden daarom digitaal opgestuurd en de uitslag verschijnt op proefschrift.nl en Facebook zodra alle wijnen geproefd en herproefd zijn.
schenken