wijn en kaas
Vier jonge professionals gaan dinsdag 24 september tijdens Gastvrij Rotterdam de strijd met elkaar aan om de titel Proefschrift Fromager van het Jaar 2025, een van de Proefschrift Restaurant Awards. De jurering van de kandidaten is die dag live te volgen vanaf 11.00 uur. Om 15.00 uur maakt de vakjury o.l.v. Jan van Lissum de winnaar bekend.
Het combineren van kaas en wijn is een bijzonder specialisme in de restaurantpraktijk dat meer aandacht verdient. Daarom looft Proefschrift jaarlijks een oorkonde uit voor de beste, origineelste en meest creatieve fromager. De finale bestaat uit twee onderdelen:
Perry Heneweer
  • Presentatie kaastafel met maximaal tien kazen naar eigen keuze (inclusief snijtechniek en toelichting kaasselectie)
  • Presentatie drie wijn-kaascombinaties naar eigen keuze. De jury let niet alleen op hoe goed een kaas met een wijn matcht, maar laat zich ook graag verrassen door originele, spannende combinaties. Daarnaast tellen ook de toelichtingen mee.
Tom Wolters
Tom Wolters
Chantal Cazemier
Chantal Cazemier
Sarah Broekroelofs
Sarah Broekroelofs
Perry Heneweer
Perry Heneweer

De vier finalisten zijn:

  • Sarah Broekroelofs, De Nederlanden*, Vreeland
  • Chantal Cazemier, Ratatouille Food & Wine*, Haarlem
  • Perry Heneweer, Merlet*, Schoorl
  • Tom Wolters, Het Arresthuis/Damianz, Roermond

Drie dagen Proefschrift Theater

De finale vindt plaats in het Proefschrift Theater, nabij het Wine & Fine Food Paviljoen in Hal 6 van Ahoy. The Wine & Food Association presenteert hier tijdens de drie beursdagen boeiende proeverijen en presentaties. Het volledige programmaoverzicht vindt u hier.

Bezoekersregistratie en actuele informatie: www.gastvrij-rotterdam.nl