Wine Professional 2019 zal a.s. zondag traditiegetrouw geopend worden tijdens de Diamond Awards in Hotel de l’ Europe. Ditmaal door de ambassadeur van Hongarije, H.E. Mr. András Kocsis.

Hongarije is eén van de thema’s van de bijna 50 programma’s en masterclasses op Wine Professional. In dit Midden-Europese land wordt al sinds de Romeinse tijd wijn gemaakt. De Val van het Yzeren Gordijn geeft een grote impuls gegeven aan de ontwikkeling van de Hongaarse wijnbouw. De Hongaarse ambassadeur zal de proeverij op maandag 7 januari inleiden waarbij wijnen van verschillende Hongaarse wijnhuizen te proeven zullen zijn.

Anfors-Imperial zal zondag de genodigden verwelkomen met Prosecco di Valdobbiadene Brut ‘Crede’ 2017 van Bisol, en twee wijnen uit Alto Adige van Conterenzio, oogstjaar 2017: de Chardonnay ‘Altkirch’ en de Pinot Nero. Bourgondisch Lifestyle komt met een breed assortiment kazen, en Executive Chef Tjaco van Eijken van de Hoofdstad Brasserie zal de culinaire omlijsting verzorgen.

Tijdens de opening zullen de Diamond Awards worden uitgereikt door Jan van Lissum, directeur van The Wine & Food Association, de organisator van Wine Professional. Deze diamanten onderscheidingen zijn ontworpen door juwelier Lyppens in de Langebrugsteeg te Amsterdam.

Op Wine Professional is dit jaar wederom een zeer divers aanbod aan wijnen te vinden uit méér dan zeventig landen, gesitueerd op alle vijf de continenten. Speciale thema’s van dit jaar zijn o.a. ‘Women In Red’, om de rol van de vrouw in de wijnwereld te benadrukken. Maar er is natuurlijk ook aandacht voor de ‘Millenials’. Wat is hun smaak, doelstelling en filosofie op wijngebied?

Op de beursvloer laten ruim 100 exposanten u graag hun wijnen, dranken, en andere gastronomisch gerelateerde producten proeven. Er is op Wine Professional verder niet alleen aandacht voor zowel de Oude als de Nieuwe Wereld, maar ook voor bijvoorbeeld biologische, bio-dynamische en vins naturels wijnen. Wees erbij en laat u ook dit jaar verrassen door de allerlaatste trends op wijngebeid!

Meer informatie over Wine Professional 2019:
Bezoekersregistratie
Theaterprogramma’s per dag
Overzicht exposanten

de l'europe