SherryweekDe International Sherry Week is een initiatief van Consejo Regulador Jerez-Xérès-Sherry en Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda. Duizenden restaurants, wijnbars, hotels, bodega’s, wijnhandels en sherry aficionados in bijna 25 landen hebben vorig jaar activiteiten georganiseerd rondom sherry. Dit jaar zal dat beslist toenemen, want sherry is weer helemaal in. Zeker nu we beter weten hoe we sherry moeten drinken!

Shapas
Sherry is er in alle smaken, van kurkdroog tot intens zoet. Dat is de reden waarom je met sherry vele wijn-spijscombinaties kunt maken, zoals met vlees, wild, vis, zeevruchten, kaas en desserts. En het mooie is, sherry past bij smaken die niet altijd makkelijk met wijn te combineren zijn. Neem olijf, tomaat, amandel of ei, ingrediënten die veel in tapas worden gebruikt. Niet verwonderlijk dus dat het in Andalusië de normaalste zaak van de wereld is om bij tapas een glaasje van deze versterkte Zuid-Spaanse wijn te drinken. Tapas en sherry passen zo goed samen, er is maar één woord voor: shapas. Sherry is niet alleen heerlijk als aperitief of bij het eten, je kunt sherry ook uitstekend mixen in een cocktail, vooral met tequila, of toevoegen als smaakmaker in gerechten.

Sherry op het menu!
Een sherryproeverij, koken met sherry, een sherryarrangement bij het eten, je eigen unieke shapas-creatie, flamencomuziek… Laat je gasten op een leuke manier kennismaken met sherry tijdens de International Sherry Week. En maak er een feestje van! Misschien ontdek je ook zelf nog nieuwe aspecten van deze veelzijdige wijn.
Inspiratie voor activiteiten, wijn-spijs combinaties en recepten kun je vinden op het Internationale Sherry Wines platform  Binnenkort wordt dit platform ook in het Nederlands gelanceerd.

Jouw sherry event in de spotlights
Om zoveel mogelijk exposure te krijgen van je sherry event én je bedrijf, kun je gebruik maken van de digitale kanalen van de International Sherry Week. Wij bieden je een podium op de website met 30.000 bezoekers per jaar en op de Internationale Sherry Wines social media kanalen met meer dan 10.000 volgers. We promoten actief alle events die bij ons zijn aangemeld in Nederland. Profiteer ervan!

Wat kun je doen:

  • Meld je event aan op isherryweek.com. Jouw bedrijf en event krijgen een mooie plaats op de World Sherry Map
  • Promoot je event via #sherryweek
  • Join de #sherrylovers community via de Nederlandse Sherry kanalen, ook hier wordt je event flink gepromoot:
  • Maak je eigen shapas creatie wereldkundig via #sherryshapas
  • Het logo en de poster van de International Sherry Week kun je gratis downloaden op isherryweek.com