De inschrijving voor de Gramona Amuse Wedstrijd 2020 is onlangs geopend. Omdat de competitie zijn eerste lustrum viert, zijn er extra prijzen te verdienen.
Twee familiebedrijven, de beroemde Spaanse wijnproducent Gramona en de wijnimporteur voor de gastronomie Wijnimport J. Bart, nodigen alle restaurants in Nederland uit om mee te doen aan de 5de editie van de Gramona Amuse Wedstrijd. De wedstrijd heeft als doel talentvolle teams van chefs en bediening samen uiting te laten geven aan hun creativiteit.
Restaurant Basiliek amuse
gramona III Lustros M
Voor deze jubileumeditie worden restaurants uitgenodigd om de perfecte amuse te creëren bij de 2012 Gramona III Lustros Brut Nature, een van de mousserende topwijnen van Gramona en waarschijnlijk de eerste Brut Nature ter wereld. Dit jaar is er geen restrictie van het gebruik van ingrediënten bij het maken van de amuse, dus de organisatoren kijken uit naar creatieve amuses die perfect passen bij deze bijzondere complexe wijn zonder dosage.

Inschrijving en informatie
Alle informatie over de wedstrijd, hoe in te schrijven, voorwaarden, inspiratie en een compleet overzicht van de te winnen prijzen is te vinden op gramonaamuse.nl

Publiek stemt mee voor finaleplaats

De Gramona Amuse Wedstrijd is een van de belangrijkste wijn-spijscompetities van Nederland. The Wine & Food Association ondersteunt deze competitie. Elk jaar doen er meer dan 60 restaurants uit heel Nederland en van elk niveau mee. In de vakbladen en overige pers wordt er veel aandacht gegeven aan de competitie en winnaars. Van de amuses die in de finale bereid worden, worden foto’s genomen door de professionele foodfotograaf Christian Fielden.
Elk jaar wordt een zeer deskundige jury samengesteld bestaande uit bekende chefs en sommeliers die de inzendingen beoordelen.
Nieuw dit jaar is dat de inzender kan kiezen of erop zijn amuse op de website gestemd kan worden door het publiek. De inschrijving met de meeste stemmen verdient één van de tien finaleplaatsen.

gramona III Lustros
banner Gramona Wedstrijd

Extra prijzen

Er zijn diverse fantastische prijzen te winnen, inclusief extra prijzen in verband met het lustrumjaar. Zo ontvangt de winnaar:
• Een reis voor twee nachten en twee personen naar Barcelona inclusief vlucht en hotel.
• Een volledig verzorgd diner voor twee personen in Barcelona in een restaurant bekroond met twee Michelin sterren**.
• Een bezoek aan Gramona, de kelder, wijngaarden en een zeer verzorgde wijn-spijs degustatie.

Fotosessies

Onder alle inzendingen worden twee fotosessies met Christian Fielden t.w.v. € 600,- verloot. Christian is een professionele foodfotograaf die op diverse creatieve manieren uw gerechten en restaurant kan fotograferen. Hij weet uw woorden in de beelden te verwerken en hierdoor een super resultaat neer te zetten. Hij gaat altijd voor de hoogst haalbare kwaliteit en het beste eindresultaat. Het restaurant kan de hoge resolutie foto’s gebruiken voor o.a. zijn website, social media-uitingen en drukwerk.

Podcast

Luister ook naar de speciale podcast over deze wedstrijd met interviews van sommelier Lex Deelder van restaurant Bridges, winnaar 2018 en jurylid in 2019 en de juryvoorzitter van alle edities Jan van Lissum. Met Xavier Gramona wordt de aankomende editie van de Gramona Amuse Wedstrijd besproken en de wijn waarbij dit jaar de amuse gecreëerd moet worden; de 2012 Gramona III Lustros Brut Nature. Zoek in je favouriete podcast app als Spotify op Wijnimport J. Bart om de podcast vinden.

De inschrijving sluit op 23 augustus 2020

De jury onder leiding van Jan van Lissum bepaalt welke 9 restaurants de resterende finaleplaatsen krijgen toegekend. De finale vindt plaats op maandag 14 september op een nader te bepalen locatie.

GAW podcast