Folie_Culinaire_LogoFolie Culinaire, het international vakevenement voor de gastronomie, vindt plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. Hier zal Gault&Millau Nederland zich net als vorig jaar, met een Gault&Millau Theater presenteren. De aandacht gaat uit naar het gastronomisch perspectief van de Limburgse restaurants, hun chefs, hun sommeliers en hun wijnen.Hoogtepunt is de showcase die Gault&Millau Nederland op de openingsdag verzorgt. Vijf jonge –door Gault&Millau geselecteerde- chefs zullen strijden om de titel “Belofte van het Jaar” voor een vakkundige jury van coryfeeën uit de Nederlandse gastronomie.

Gedurende de drie dagen van het evenement zijn er diverse educatieve programma’s en  thema proeverijen in het Gault&Millau Theater. Een rijk assortiment van bijzondere producten wordt gecombineerd met mooie wijnen. Zo passeerden in de editie van 2015 producten zoals kaviaar van slakken, hertenbiefstuk, schapenham en fromage de revue. Bezoekers konden wijnen proeven uit o.a. Libanon, Spanje, Frankrijk, Argentinië, Kroatië, Chili en Australië.  Dit jaar gaat er extra aandacht uit naar wijnen uit Limburg, en wordt tijdens Folie Culinaire de ‘Beste Limburgse Wijn’ gekozen.

Erik Stroink, Product Manager Folie Culinaire, is zeer tevreden met de samenwerking. ‘We zijn verheugd dat we samen een kwalitatief programma kunnen neerzetten om zo de Nederlandse gastronomie naar Maastricht te halen. Dit biedt tevens kansen om de mooie producten van standhouders onder de aandacht te brengen. ’ Ook gastronoom Jan van Lissum, directeur Gault&Millau Nederland, is zeer enthousiast. ‘Maastricht is van oudsher de bakermat van de Nederlandse gastronomie. Daarom zijn we erg blij met deze samenwerking.’

Folie Culinaire vindt tegelijkertijd met BBB Maastricht plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. www.folieculinaire.com   Informatie voor exposanten: js.vanlissum@proefschrift.nl.