Valenzia: gastrotapas van hoog niveau (foto: Ektor Tsolodimos, Epsilon Studios)
tekst Louis Janssen

Adrian Zarzo
Hoog niveau tapas, origineel en authentiek
Het zijn bijna zonder uitzondering voedzame, stevige en smeuïge gerechtjes, met voldoende levendigheid en elegantie en mooi op smaak gebracht met olijfolie of spicy ingrediënten. De onberispelijke kwaliteit van de keuken rechtvaardigt de iets hogere prijsstelling dan gemiddeld. De filosofie is hier echter dat je alleen kunt koken met superverse kwaliteitsproducten.
Adrian Zarzo is hier de eindverantwoordelijke chef: hij bepaalt in laatste instantie wat er op de kaart komt. Dat betekent een keuken die in de top van zijn categorie staat. Hoog niveau tapas, origineel en authentiek. Ook de wijnkaart is door hem samengesteld en wie toch iets anders wil, kan bovendien kiezen uit de kaart van het aan de overkant van de Dommel gelegen restaurant Zarzo. De service staat als een huis. Er staat hier een ingewerkt team en dat maakt het verblijf aangenaam. Valenzia is de ultieme tapaszaak. Onze verdere verwachtingen zijn hooggespannen…
ValenZia, Stratumseind 103, 5611 ER Eindhoven, www.valenzia.nl
