Een deel van de Horecava 2020 is gewijd aan Wijn & Trends. Behalve een aantal wijnexposanten bevindt zich hier het Proefschrift Wijntheater, waar vier dagen lang spannende en leerzame presentaties en proeverijen worden georganiseerd. De verschillende programma-onderdelen zijn bestemd voor (wijn)café-, brasserie- en restaurantprofessionals en worden geleid door sommeliers, wijnproducenten, wijnjournalisten en wijnimporteurs.
Caillottes

Thema’s op maandag 13 t/m donderdag 16 januari zijn onder meer:

  • Wine College: masterclasses over o.a. de jongste wijntrends en gastronomisch inzetbare wijnen
  • Cool Climate wines: in verband met de klimaatverandering zoeken steeds meer wijnproducenten koelere streken op om hun druiven te telen. Enkele fraaie resultaten worden geproefd.
  • Wijn & kaas: Talloze jonge restaurantprofessionals weten hun gasten te verrassen met creatieve en smaakvolle combinaties. Het kaasplankje leeft, zo bleek wel uit de grote belangstelling voor de onlangs gehouden verkiezing van de Proefschrift Fromager van het Jaar.
  • Duitse wijnproducenten: Duitse wijnen hebben de laatste jaren een ware renaissance doorgemaakt en nemen inmiddels een plaats in op elke serieuze wijnkaart.
  • Jerez: sherry anno 2020 – een verrassend veelzijdige trend waarin traditie en innovatie samenkomen.
  • Nieuwe wereld versus Oude wereld: verschillen in stijl, smaak en inzetbaarheid tussen wijn uit de klassieke wijnlanden en die uit ‘moderne’ landen als de VS, Australië, Chili, enz.
  • Spannende prijs-kwaliteitwijnen: ook in de lagere prijsklassen zijn verrassend mooie karakterwijnen te vinden.
  • Finale en prijsuitreiking van de Proefschrift Nationale Huiswijncompetitie (dinsdag 14 januari)

Meer info Horecava (13-16 januari, RAI Amsterdam)
Meer info Wine Professional (13-15 januari, RAI Amsterdam)