AVW_6526In samenwerking met Misset Horeca en Horecava nodigt The Wine & Food Association importeurs, restaurateurs en (eet)caféhouders uit om deel te nemen aan de alweer 16e editie van de Proefschrift Nationale Huiswijn-/Open Wijncompetitie 2016! Op verzoek van vele importeurs is deze competitie verplaatst naar het begin van 2016. De uitreiking zal op maandag 11 januari 2016 plaatsvinden op het ‘Alles Over Wijn Theater’ op de Horecava én op Wine Professional 2016. Er is dit jaar al veel belangstelling voor deze competitie die ook door Misset Horeca onder de aandacht zal worden gebracht. Tevens is door de bekendmaking van de winnaars op Alles Over Wijn/Horecava 2016 én Wine Professional 2016 deze toegankelijk voor een groter publiek.
Proefschrift Nationale Huiswijn / Open- Wijncompetitie

De naamgeving, Proefschrift Nationale Huiswijn/Open-Wijncompetitie, heeft te maken met het feit dat in veel restaurants niet (meer) gesproken wordt van ‘huiswijnen’, maar bijvoorbeeld van ‘open wijnen’, ‘wijnen van het seizoen’, ‘arrangementswijnen’, of ‘wijnen van de maand’.

Voorwaarde voor een ‘open wijn’ om in aanmerking te komen voor deelname aan deze competitie is dat deze wel de functie van huiswijn vervult:
–    Dus wel een wijn die een gast als optie krijgt aangeboden op het moment dat hij/zij bijvoorbeeld om ‘een glas droge witte wijn’ of ‘een fruitig glas rood’ vraagt.
–    En dus niet een wijn die uitsluitend binnen een bepaald wijnarrangement wordt geschonken.

Vier categorieën
Deze kent 4 categorieën met regionale winnende wijnen, zowel wit als rood.

1) Café
2) Eetcafé, Brasserie, Restaurant tot en met 15 punten Gault&Millau
3) Elite Restaurant (subcategorie: 3A aperitief of 3B gastronomisch) Gault&Millau van 16 tot 20 punten of 1 of meer Michelinstersterren
Per wijn/ inzending vragen wij u om 2 flessen in te sturen.
NB: U kunt GEEN rosé- of mousserende wijnen insturen.

Proefschrift Nationale Huiswijn-/Open Wijncompetitie regionale categorieën:

Er zijn 6 regio’s:
Gemeente Amsterdam (dus niet Amsterdam en omstreken, zoals voorheen)
Gemeente Den Haag
Gemeente Rotterdam
Gemeente Maastricht
Gemeente Utrecht
Rest van Nederland

Inzendtermijn
Wijnen kunnen alleen (af)geleverd worden tot en met donderdag 26 november.
Na 26 november 2015 worden géén inzendingen meer geaccepteerd!

Prijsuitreiking maandag 11 januari
Op maandag 11 januari a.s. vinden de prijsuitreikingen plaats.
De prijsuitreiking van categorieën 1 en 2 vindt plaats op het ‘Alles Over Wijn Theater’ op de Horecava. De prijsuitreiking van de categorieën 3A en 3B vindt plaats op Wine Professional.
Meer informatie over tijd en locatie volgen nog.

Wilt u hierover meer informatie? Mail dan naar Kyra van Lissum op k.vanlissum@proefschrift.nl