Rieslingweeks1De RieslingWeeks zijn in volle gang. Nog tot 12 juni krijgen Duitse rieslingwijnen extra aandacht bij bijna 50 restaurants en enkele tientallen wijnspeciaalzaken door het hele land. In veel winkels kun je terecht voor een rieslingproeverij of een rieslingproefpakket, en deelnemende eetcafés en restaurants verzorgen speciale driegangenmenu’s met riesling-wijnarrangementen.

Ondertussen reist de jury van The Wine & Food Association en het Informatiebureau voor Duitse Wijn het land door om restaurants te bezoeken die deelnemen aan de Riesling-Spijscompetitie, en daarmee kans maken een wijnreis te winnen. Bij deze zesde editie komen de deelnemende zaken allemaal goed beslagen ten ijs. De kennis over Duitse riesling is sterk toegenomen en de wijnkeuze is gevarieerder dan ooit; in voorgaande jaren kwamen we bij veel meer deelnemers wijnen van dezelfde producenten tegen. Het niveauverschil tussen de groep restaurants tot 15 punten Gault&Millau en de topgroep van 15 punten of meer is kleiner geworden – het resultaat van serieus proeven en experimenteren. Bij de toprestaurants vind je weliswaar meer verfijning, maar ook bij de brede groep middenklasserestaurants zijn de wijn-spijscombinaties verrassend goed, creatief en doordacht. De menu’s zijn over het algemeen mooi opgebouwd en de prijzen zijn correct.

De winnaars van de wijn-spijswedstrijd worden gehuldigd op maandag 19 september, tijdens Riesling & Co in de Amsterdam ArenA.

Hier vindt u een overzicht van de deelnemende restaurants en wijnspeciaalzaken.