Hierbij nodigen wij Nederlandse chefs en sommeliers uit om zich in te schrijven voor deelname aan de nationale Copa Jerez 2014. Tijdens deze wijn/spijs competitie worden gerechten gecombineerd met Vinos de Jerez. Komend voorjaar vindt de grote internationale finale plaats in Jerez de la Frontera. Nederland heeft in alle finales tot nu toe uitsluitend de 1e en/of 2e plaats bereikt. In het verleden hebben aan de finale deelnemers uit o.a. de Verenigde Staten, Spanje, Duitsland, Engeland, Denemarken, België, Nederland en soms ook Japan meegedaan. De nationale finale vindt plaats op dinsdag 25 november in Restaurant Vermeer in Amsterdam.
Ieder team presenteert in totaal 3 combinaties, elk daarvan op basis van een Vino de Jerez uit een van de volgende categorieën:
Combinatie 1:
1 Gerecht in combinatie met een droge Sherry: Fino of Manzanilla.
Combinatie 2:
1 Gerecht in combinatie met een Sherry met oxidatieve rijping:
Oloroso, Amontillado, Palo Cortado, VOS of VORS
Combinatie 3:
1 Gerecht in combinatie met een zoete of semi-zoete Sherry:
Medium, Cream, Pale Cream, Sweet Oloroso, PX of Moscatel.
De sommelier van elk team geeft tijdens de presentatie een korte toelichting op de sherry-spijscombinatie aan de jury.
Het is de bedoeling dat van iedere combinatie 6 kleine porties geserveerd worden voor de jury.
Wilt u deelnemen? Of wilt u meer informatie? Stuur dan uw combinaties en een korte beschrijving van de gerechten voor 1 september a.s. naar Kyra van Lissum via k.vanlissum@proefschrift.nl of 020-6251298.