Meer dan 70 restaurants hadden zich ingeschreven voor de wijn-spijscompetitie in het kader van Riesling Weeks 2019. De afgelopen tijd werden de zaken die geselecteerd waren voor de finale bezocht. We publiceren, in alfabetische volgorde, telkens een portret van een van de genomineerde restaurants. Deze keer aandacht voor Niven in Rijswijk, in de categorie toprestaurants.
tekst Jan van Lissum

Niven Kunz

Niven Kunz

Niven Kunz maakt in zijn restaurant in Rijswijk (Proefschrift 8,0 – tot € 100) gerechten met een onmiskenbaar eigen karakter. 80% bestaat uit groenten, 20% uit vlees of vis. Het levert verrassende en eigentijdse creaties op, met een duidelijk eigen mening en statement. Het menu met de titel 80/20 Collectie omvat een reeks veelal kleine en smakelijke gerechtjes, van luchtig en fris tot en met smeuïg, vet, zoet en rijp. Het complete smaakpalet komt voorbij. De gastvrijheid is sterk verbeterd de laatste jaren. Er staat een goed en ervaren team. Men is oplettend, vriendelijk en werkt in een vlot tempo. Zo is sommelier Leroy Pechler een uitstekend vakman met een duidelijke eigen visie. Hij heeft zichzelf goed ontwikkeld, wat onder meer blijkt uit de soms gedurfde wijnkeuzes en een neus voor mooie prijs-kwaliteitwijnen.
Ook op het terras is het goed toeven. Uit eten is hier door de reeks kleine hapjes een bijzondere beleving. Veel smaken voor een correcte prijs.

Voorgerecht

Rode biet, radijs, zalm, blauwe bes, vanille
Wijn: Riesling, Weingut Dönnhoff, Nahe, Duitsland 2017

Hoofdgerecht

Procureur, Westlandse courgette, tomaat
Wijn: Noir, Weingut Thörle, Rheinhessen, Duitsland 2016

Procureur, Westlandse courgette, tomaat

Procureur, Westlandse courgette, tomaat