In samenwerking met het Informatiebureau Duitse Wijn bezocht The Wine & Food Association een selectie van de restaurants die zich hadden ingeschreven voor de laatste Rieslingweeks. Het doel: al proevend bepalen waar de mooiste wijn-spijscombinatie op het bord komt, begeleid door rieslingwijn.

Aan dit succesvolle evenement deden 70 zaken mee, van bistroniveau tot en met topklasse. De gerechten bleken veel beter op de wijnen afgestemd te zijn dan voorheen. We troffen naast ingetogen bordpresentaties ook extravagante aan. Mooie, verrassende gerechten, als plaatjes. En de wijnen waren goed gekozen. Veel doordrinkbare flessen, frisse, vitale, fijne en malsere stijlen met meestal goed gedoseerde aroma’s. Ook qua wijnbehandeling aan tafel is een beloftevolle groei zichtbaar. Men toonde aan over een ruim voldoende parate kennis over riesling, producent en productiegebied te beschikken, zonder die ondoelmatig los te laten aan elke tafel. En dat riesling om goed glaswerk vraagt, is ook voor veel restaurants duidelijker dan ooit.
Uiteindelijk bleven zeven uitschieters over. Ze presteerden buitengewoon goed.

De finalisten per categorie zijn:

Topzaken:

Niven (15 GM, *), Rijswijk
Ratatouille Food & Wine (16 GM, *) Haarlem
Wollerich (17 GM, **), Sint-Oedenrode
Wolfslaar (15 GM), Breda

Brasserie en bistro:

Restaurant en Theater Bouwkunde (12 GM), Deventer
The French Connection, Amsterdam
Fris (14 GM), Haarlem

De twee winnende restaurants zullen op 18 september aanstaande bekendgemaakt worden tijdens Riesling&Co, in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Beide restaurants presenteren bovendien hun winnende combinaties tijdens de beurs Gastronomie | Fine Food Professional, in de Jaarbeurs op 6 en 7 november a.s.
www.duitsewijn.nl

RW