Folie_jaarbeeld (2)The Wine & Food Association, onder meer uitgever van de onafhankelijke restaurant- en hotelgids GaultMillau en het wijnmagazine Proefschrift, zal tijdens Folie Culinaire een educatief wijnprogramma presenteren. Folie Culinaire is een vakevent voor de internationale (top)gastronomie en vindt plaats van 5 t/m 7 oktober in MECC Maastricht.
In het Gault&Millau Theater ‘Inspired by Wine Professional’ kunnen vakbezoekers van Folie Culinaire dagelijks genieten van een educatief programma met diverse wijnproeverijen. Centraal staan de trends die uit het 27e Proefschrift Wijnconcours naar voren zijn gekomen.

Gault&Millau heeft een lange traditie in Limburg en Maastricht. Al eerder was de Wine & Food Association – het overkoepelend orgaan van Gault&Millau – als partner aanwezig op diverse vakevents in Limburg en Maastricht. Zoals tijdens de Limburgia Gastronomica, de European Fine Food Fair en de uitreiking van de prestigieuze Gault&Millau Awards in theater aan het Vrijthof.
De organisatie geeft aan verheugd te zijn over de terugkeer van Gault&Millau naar Folie Culinaire in Maastricht: ‘Veel Limburgse sommeliers weten de weg goed te vinden naar onze events in geheel Nederland. Nu is het onze beurt om hen op Folie Culinaire op te zoeken met onze programma’s’.

Programma:

Maandag
13.00 Witte Wildwijnen i.s.m. Vojacek Wijnen
14.30 Selectie 27e Proefschrift Wijnconcours
16.00 Rode Wildwijnen i.s.m. Vojacek Wijnen

Dinsdag
13.00 Selectie 27e Proefschrift Wijnconcours
15.00 Themaproeverij i.s.m. deelnemende importeurs

Woensdag
13.00 Selectie 27e Proefschrift Wijnconcours

De 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB en de 3e editie van Folie Culinaire vinden tegelijkertijd plaats van 5 t/m 7 oktober 2015 in MECC Maastricht. Beide horecavakbeurzen zijn dagelijks geopend van 11.00 -18.00 uur. Meer informatie: www.folieculinaire.com of www.bbbmaastricht.nl. Wilt u Folie Culinaire bezoeken? Stuur dan een mail naar l.gilissen@mecc.nl, waarna wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor een toegangsvoucher.