Om het Nederlands gastheerschap op een hoger niveau te tillen is in 1999 de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen en om het vak meer onder de aandacht te brengen.
Onder de vlag van de G4 werken Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers, Jeunes Restaurateurs en Fine Eastern restaurants samen aan de NHGP. Hoewel de prijs door de G4 wordt georganiseerd, is de inschrijving niet gebonden aan het lidmaatschap. De belangrijkste voorwaarden zijn: minimaal 4 dagen werkzaam in de bediening, leeftijd tussen 18 en 26 jaar, werkzaam bij een 5-sterrenhotel of een restaurant dat een vermelding heeft bij Michelin, G&M en/of de Lekker 500. Voor meer informatie: Lekker.nl
Tijdens Wine Professional zijn er een aantal oud-winnaars aanwezig die voorafgaande aan de sessies in de proeftheaters een korte presentatie over de NHGP verzorgen.

