Toprestaurants gaan deze spannende nieuwe uitdaging aan en strijden tijdens Gastronomie-Fine Food Professional om de hoofdprijs: 10 x 250 gram Blck Pearl Caviar by Akef. Deze wijn-spijscompetitie, georganiseerd door The Wine & Food Association i.s.m. Persian Caviar. U kunt op 5 november de deelnemende restaurants live aan het werk zien in de RAI Amsterdam.
Blck Pearl Persian Caviar
Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer, Ciel Bleu

Masterclass Onno Kokmeyer

Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Okura Hotel) presenteert voor bezoekers aan de beurs een kaviaar masterclass.

Wat gebeurt er?

De deelnemers aan de Persian Caviar Trophy worden uitgenodigd om een origineel gerecht te creëren waarin kaviaar is verwerkt en dat te combineren met een wijn (of andere drank) naar keuze. Een van de allerbeste manieren om je als restaurant te onderscheiden is immers je gasten te verrassen met een originele, creatieve wijn-spijscombinatie. En dan liefst met een bijzondere wijn (of andere drank) of een niet-alledaags ingrediënt. In dit geval is dat dus met kaviaar. Ieder team ontvangt een blikje Persian Caviar om hun gerecht te perfectioneren voor de finale.

Verfijning en precisie

Kaviaar is een product dat zich zeer goed leent voor zo’n gastronomische surprise. Met zijn karakteristieke, verfijnde smaakimpressies met zilte en nootachtige tonen, en het onvergelijkbare, licht romige mondgevoel vraagt kaviaar om een heel precieze aanpak als het gaat om het selecteren van omlijstende ingrediënten en bijpassende wijnen of andere dranken. De uitdaging is om de typische kaviaarsmaak op een voetstuk te plaatsen en tegelijk één of meer smaakdimensies toe te voegen zodat een ongekende schakering en diepgang ontstaat. Op basis van de ingezonden voorstellen worden 10 finaleteams uitgenodigd om hun combinaties op 5 november te laten proeven door de Jury.

Jury

De jury bestaat uit:

  • Chris Cramer (Cramer Consultancy & Events)
  • Duncan van Hof (Persian Caviar)
  • Noël Vanwittenbergh (sommelier Ciel Bleu)
  • Hans van de Meeberg (freelance journalist voor o.a. Misset Horeca, FD, Winelife)
  • Jarno Eggen (chef De Groene Lantaarn)
  • Jan van Lissum (voorzitter, The Wine & Food Association/Proefschrift).

Voor meer informatie: vakbeursgastronomie.nl en info@thewinesite.nl

logo persian caviar