Het langdurig stilleggen van de restaurants raakt juist de bediening en met name de sommeliers heftig. En niet zonder gevolgen. Zo stapte ‘icoon’-sommelier Roy Pelgrim vorig najaar al over van Tribeca naar wijnimporteur Anfors Imperial en zijn er vele anderen die van baan wisselen of vertrekken…
tekst Hans van de Meeberg
Lisja Hu

Lisja Hu (Beulings) vertrekt niet helemaal

Elske Mostert naar Bar Bulot

Per 1 april verruilt Elske Mostert haar positie als wine director bij The Breda Group voor een baan als restaurantmanager/maître bij Bar Bulot in Antwerpen.

Remon van de Kerkhof naar Sydney

Na vier jaar bij De Treeswijkhoeve als maître-sommelier start Remon per 1 april bij het nieuwe restaurant van de Britse driesterrenchef Clare Smyth in het Core Hotel in Sydney.

Lisja Hu naar Chabrol

Lisja Hu, sommelier van restaurant Beulings, gaat per 1 april bij Chabrol aan de slag als wijnspecialist. Daarnaast blijft ze bij Beulings verantwoordelijk voor de wijnkaart en zal ze zo af en toe in het weekend meedraaien.

Remon van de Kerkhof

Remon van de Kerkhof

Ruben Kwakman naar Smaragd

De ex-sommelier van Zarzo helpt Martijn Verkerk met het verder uitbouwen van Smaragd Wijnen.

Stefan Vrielink naar Bar Alt

Na een jaartje werken en stage lopen bij wijnproducenten in Noord-Spanje start Stefan Vrielink (ex 4850 en Blommers) als sommelier bij Bar Alt.

Bram Faber naar Delta Wines

Bram Faber nam eind 2020 afscheid van Wijncafé Lefebvre en werkt bij Delta Wines als accountmanager out of home.

Ruben Kwakman

Ruben Kwakman