De zesde editie van de RieslingWeeks zijn een groot succes geworden. Bijna 50 restaurants schreven in voor dit wijn-spijsevenement. De kennis over Duitse Riesling is sterk toegenomen en de wijnkeuze is gevarieerder dan ooit; in voorgaande jaren kwamen we bij veel deelnemers wijnen van dezelfde producenten tegen. Het niveauverschil tussen de groep restaurants tot en met 15 punten Gault&Millau en de topgroep van 16 punten of hoger is kleiner geworden- het resultaat van serieus proeven en experimenteren. Bij de toprestaurants vind je weliswaar meer verfijning, maar ook bij de brede groep middenklasserestaurants zijn de wijn-spijscombinaties verrassend goed, creatief en doordacht. De menu’s zijn over het algemeen mooi opgebouwd en de prijzen zijn correct.De volgende restaurants hebben de finale bereikt.
Categorie Restaurant tot en met 15 punten Gault&Millau:
De Tuinkamer, Ruurlo
Vesters, Nijmegen
Brasserie van Baerle, Amsterdam

Categorie Restaurants 16 punten of hoger Gault&Millau
De Zwaan, Etten-Leur
Parkheuvel, Rotterdam
’t Perceel, Capelle aan de Ijssel

De winnaars van de wijn-spijswedstrijd worden gehuldigd op maandag 19 september, tijdens Riesling & Co in de Amsterdam ArenA.
Hier vindt u een overzicht van de deelnemende restaurants en wijnspeciaalzaken.