(Persbericht) Van 13 t/m 16 mei wordt de Vinexpo Bordeaux opnieuw hét trefpunt voor internationale wijnprofessionals. De vakbeurs bereidt zich voor om de wijnbranche weer waardevolle en strategische impulsen te geven. Gedurende 4 dagen biedt de wijnhoofdstad van de wereld vakprofessionals de gelegenheid om te netwerken, zaken te doen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van wijnen en gedistilleerde dranken te ontdekken.

Een uniek evenement

Vinexpo Bordeaux is een belangrijk evenement voor professionals op het gebied van wijn en gedistilleerd. 2019 is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de vakbeurs: de strategische ontwikkeling van de Vinexpo Groep gaat gepaard met de creatie van nieuwe evenementen in belangrijke consumentenmarkten: New York, Shanghai en Parijs.
Als hoeksteen van deze Groep zal de Vinexpo Bordeaux de nadruk leggen op haar fundamentele en unieke waarden:
– Aanwezigheid van belangrijke beslissers, zowel op stands als onder inkopers
– Trends verkennen door middel van talrijke nieuwe productlanceringen
– Sterk mediaplatform dankzij de aanwezigheid van 850 journalisten uit 40 landen
– Iconische proeverijen op één plaats
– Top-level content met internationaal gerenommeerde sprekers
– Franse gastvrijheid en knowhow met unieke randevenementen in een prachtige omgeving.

Toonaangevende vakbeurs voor producenten uit de hele wereld

Sinds haar oprichting staat de Vinexpo Bordeaux in dienst van de wereldwijde wijnproductie. De exposanten uiten hun tevredenheid:
‘Vinexpo Bordeaux is een showcase voor de La Martiniquaise groep waar we aanwezig zullen zijn met een stand van 250m2. Het is een belangrijke evenement waar we veel zichtbaarheid aan ontlenen. Vinexpo Bordeaux is een belangrijk communicatiemiddel’, aldus de Franse groep La Martiniquaise. ‘Wij presenteren onze nieuwe producten en hebben ontmoetingen met onze klanten en prospects. We ontmoeten andere wijnprofessionnals en ontwikkelen nieuwe markten, maar we ontmoeten ook onze klanten en prospects om langdurige relaties met hen op te bouwen.’

‘Omdat we afkomstig zijn van het zuidelijk halfrond, is mei een perfecte timing om onze eerste 2019 wijnen te presenteren”, verklaart Robinson en Sinclair, die met een portfolio van 15 Zuid-Afrikaanse wijnbouwers de belangrijkste appellaties vertegenwoordigt (Wellington, Stellenbosch, Swartland…). “Onze aanwezigheid naast onze wijnboeren op de Vinexpo Bordeaux geeft ons de mogelijkheid om direct feedback te krijgen van onze klanten en prospects en om te zien wat kopers in verschillende regio’s van de wereld waarderen en zoeken. Deze wisselwerking is essentieel voor de ontwikkeling van ons bedrijf.’

Een internationaal DNA

Inkopers van over de hele wereld komen naar de Vinexpo Bordeaux om producten te proeven en in te kopen. In de gangpaden bieden de producerende landen een overzicht van de rijkdom en variëteit van de wijnen en gedistilleerde dranken van de wereld.

Alle Franse regio’s, van Bourgondië tot de Elzas via de Loire, Languedoc en natuurlijk Bordeaux zijn vertegenwoordigd. Grote internationale bedrijven staan naast kleinere familiebedrijven.

Wijn- en gedistilleerdmerken uit Oostenrijk, Georgië, Portugal, Duitsland, Italië, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Libanon en China zullen hun assortiment laten proeven.

De Vinexpo is de plek bij uitstek om te genieten van Bordeaux blends, in een paar stappen Nieuw-Zeelandse of Zuid-Afrikaanse Chardonnay wijnen te proeven of iets heel anders… zoals een Malbec.

Het Vinexpo Symposium

In een tijd waarin de wijn en gedistilleerde drankensector geconfronteerd wordt met grote veranderingen, zet de Vinexpo zich in om samen met haar exposanten en bezoekers antwoorden te geven op de uitdagingen waar de sector voor staat. In samenwerking met de Regionale Raad van Nouvelle Aquitaine organiseert de Vinexpo Bordeaux voor het eerst een dag die volledig gewijd is aan de impact van de klimaatverandering op de wijn- en gedistilleerdsector, een echte uitdaging voor de toekomstige professionals. De wetenschappelijke, technische en economische aspecten zullen gedurende de hele dag op 14 mei worden besproken tijdens conferenties.

WOW!

Na het succes van 2017 keert WOW! (World of Organic Wines) terug op de Vinexpo Bordeaux 2019, om een internationaal aanbod van biologische en biodynamische wijnen en sterke dranken samen te brengen. Dit beursonderdeel speelt in op de wereldwijde aantrekkingskracht van de Vinexpo Bordeaux om inkopers kennis te laten maken met biologische of biodynamische labels.

Een restaurant met 100% biologische gerechten maakt het aanbod compleet.

BESTEL UW VINEXPO BORDEAUX BADGE ONLINE

Bezoekers kunnen hun toegangsbadge voor de Vinexpo Bordeaux bestellen op de website van de beurs: www.vinexpobordeaux.com

Contact in Nederland

In Nederland wordt de Vinexpo Bordeaux vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot de beurs.

Perscontact VINEXPO

Anne Cusson – Communicatie Manager
Camille Malavoy – Persvoorlichter
Tel: +33 (0)5 56 56 01 69/+33 (0)6 31 00 50 41 Email: presse@vinexpo.com