De restaurants die zich hebben geplaatst voor de finale zijn:
- Restaurant Daalder, Amsterdam
- Restaurant Moon, Amsterdam
- Restaurant De Koetsier, Boxtel
- Restaurant Joann, Enschede
- Restaurant Cellar Door, Woudrichem
- Roemer Wine & Food, Utrecht
- Kookatelier op Oost, Oosterend, Texel
- Bistro TWO, Roermond
- Poterne Restaurant, Zuidoostbeemster
- Restaurant RJ, De Cocksdorp, Texel
Wedstrijdthema: ‘forever foods’
De teams van chefs en sommeliers combineren elk een amuse in combinatie met een een glas ‘Innoble’ C319 Les Tres Serres Corpinnat Brut Nature, 100% xarel-lo met 45 maanden lie-rijping. Voor de amuses zijn de kandidaten uitgegaan van het thema ‘forever foods’. Daarmee wordt gedoeld op bereidingen waardoor ingrediënten langer bewaard kunnen blijven, zoals fermentatie, drogen, wecken of roken.
De wijn wordt tijdens de wedstrijd geproefd uit een fraai glas van Gabriel Glas, dé nieuwe sponsor van de Gramona Amuse Wedstrijd.
- Een volledig verzorgde reis naar Barcelona voor 2 personen voor 2 nachten.
- Diner bij restaurant Disfrutar*** in Barcelona (Nummer 1 in The San Pelllegrino World’s 50 Best Restaurants in 2024)
- Bezoek aan Gramona met een unieke ‘Library tasting’
Daarnaast zijn er aantrekkelijke prijzen voor de teams die op de tweede en derde plaats eindigen.
Finalejury in oktober:
1. Jan van Lissum (Proefschrift – voorzitter)
2. Noël Vanwittenbergh (Ciel Bleu**)
3. Adrian Zarzo (Zarzo*)
4. Leo Gramona (Gramona)
5. Sommelier van restaurant Disfrutar***
Meer informatie: gramonaamuse.nl