Met de achtste editie van de Wines of Germany Gastro Cup in het vooruitzicht bezochten wij eind juni in het sfeervolle Utrechtse Spoorwegmuseum de jaarlijks presentatie Riesling, Pinot & Co, georganiseerd door het Informatiebureau voor Duitse Wijn en het Duitse Wijninstituut.
tekst Jan van Lissum
De presentatie werd voorafgegaan door twee educatieve masterclasses, gewijd aan PIWI-wijnen (gemaakt van schimmeltolerante druivenrassen) en aan het thema Riesling & terroir.
Fraaie wijnen voor de gastronomie
Ook bij bovenstaande proeverij kwamen we weer veel wijnen tegen die het meer dan waard zijn om geschonken te worden bij een mooi gerecht.
Om die wijnen in het zonnetje te zetten organiseert The Wine & Food Association i.s.m. Het Informatiebureau voor Duitse Wijn ieder najaar de Wines of Germany Gastro Cup.
Wijnimporteurs kunnen binnenkort een uitnodiging tegemoet zien om hun favoriete gastronomische Duitse wijnen in te zenden.
Goed bezochte masterclass
Er zijn net als vorig jaar 4 hoofdcategorieën:
I. Wit: Riesling
II. Wit: overige witte druivenrassen en cuvées/blends
III. Rood: alle rode druivenrassen en cuvées/blends
IV. Open categorie > € 30 alle druivenrassen, wit, rood en zoet,
A) horecaprijs tot en met € 15 per fles (horecaprijs excl. BTW).
B) horecaprijs van € 15,01 tot en met € 30 per fles (horecaprijs excl. BTW).
Wine Professional
De allerbeste wijnen onder de inzendingen worden op de eerste twee dagen van Wine Professional 2025 in de RAI Amsterdam gepresenteerd, waarbij ook de winnende wijnen per categorie bekendgemaakt worden.
Doet u ook mee?
Importeert u Duitse wijnen en heeft u eerder deelgenomen aan de Wines of Germany Gastro Cup, dan kunt u binnenkort een uitnodiging tegemoet zien.
Nooit eerder deelgenomen? Stuur dan een mailtje naar Kyra van Lissum (k.vanlissum@thewinesite.nl), dan wordt u opgenomen in de verzendlijst.