vinexpo 1
De komende editie van de Wine Paris & Vinexpo Paris wordt gehouden van 13 t/m 15 februari 2023 in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles. Vier maanden voor deze 4e editie, bereidt Vinexposium zich voor op haar flagship event, met als doelstelling de zakelijke ervaring voor deelnemers uit de internationale wijn- en gedistilleerdcommunity verder te verbeteren. Na een zeer succesvol evenement in 2022 bevestigt Wine Paris & Vinexpo Paris 2023 haar rol als internationaal verzamelpunt voor wijnen en gedistilleerde dranken met een stevige verankering in februari en in ’s werelds lifestylehoofdstad. De verwachtingen voor de komende Wine Paris & Vinexpo Paris, met een nog grotere buitenlandse vertegenwoordiging, zijn hoog gespannen want de inschrijvingen liggen voor op schema, met 80% van de deelnemers al ingeschreven.

Wine Paris & Vinexpo Paris, internationale wijnhub

In 2023 zal eens temeer nadruk worden gelegd op het verwelkomen van internationale bezoekers en producenten, met meer dan 45 producerende landen die aan de beurs deelnemen.
Opvallend op het gebied van de internationale paviljoens is de terugkeer van de Verenigde Staten die hun grote comeback maken in Parijs (Californië, Oregon, New York en Washington zullen deelnemen), evenals de deelname van paviljoens van Argentinië, België, Canada, Duitsland, Griekenland, Japan, Libanon, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal en Zwitserland om er maar een paar te noemen. Andere internationale bedrijven die hun producten presenteren zijn o.a. VSPT Wine Group uit Chili; ViniPortugal uit Portugal en IVDP (Instituto dos Vinhos do Douro e Porto) die voor het eerst in Parijs zullen exposeren; Viña Costeira, Bodegas Medrano Irazu, Bodegas Franco Española, Dominio de Punctum, Bodegas Raíces Ibéricas en Very Fine Vinos uit Spanje en Matteo Coll a-Wines uit Piemonte, Area 39 en Consorzio Tutela del Vino Conegliano Valdobbiadene Prosecco, die Italië vertegenwoordigen.

vinexpo log

Wine Paris & Vinexpo Paris, ontmoetingsplaats van alle Franse wijngebieden

De wil van de Franse wijnmarketingbureaus om hun krachten te bundelen door deel te nemen aan het evenement is sterker dan ooit en hierdoor zullen alle Franse marketingbureau’s en wijnregio’s tegelijkertijd onder één dak worden verzameld. Onafhankelijke wijnboeren exposeren samen met prominente spelers uit de markt, met wijnen uit de Elzas (Elzas Frey-Sohler, Henri Ehrart), Beaujolais (Maison Jean Loron, Les vins Aujoux), Bordeaux (Duclot, Domaine Barons de Rothschild-Lafite, New Aquitaine biologische wijnboeren), Bourgondië ( Diva Domaines & Distillerie, Paquet Montagnac), Languedoc-Roussillon (Gérard Bertrand, Vignobles Jeanjean, Mas de Daumas Gassac), de Loire (Orchidées Maisons de vin, Domaine de Bois Mozé), Champagne (Champagne Mailly Grand Cru, Champagne Palmer & Co, Champagne Gratiot & Cie, Champagne Lallier, Champagne Nicolas Feuillatte) en het Rhônedal (Famille Ravoire, Domaines Aimé Arnoux).

De exposantenlijst is online te bekijken.

vinexpo2

Wine Paris & Vinexpo Paris, focus op sterke dranken

Naast wijnen, zal de Be Spirits-ruimte sterke dranken en ambachtelijke dranken van alle achtergronden samenbrengen, variërend van micro-distilleerderijen tot grote merken, van hard tea tot geïnfuseerde rum: een mix van innovatie en traditie. Deelnemers met onder meer internationale sterke dranken zijn o.a. Eyland Spirits en zijn IJslandse gin Olafsson, whisky, rum en wodka uit Canada met Notaboo en Japanse sake en shochu met de Japan Sake en Shochu Makers Association, samen met Amerikaanse kant-en-klare Slim Chillers.

Franse sterke dranken zullen uiteraard voor in de spotlights staan met de aanwezigheid van het National Armagnac Bureau, Cognac met Château Montifaud, ambachtelijke roomlikeuren met La Mentheuse en whisky van La Distillerie Warenghem.

De Infinite Bar, ontworpen om het creatieve genie van de beste mixologen en bartenders te laten zien, zal dit jaar 10 Parijse bars, 5 bars uit Franse regio’s en 5 Europese bars hosten achter een enorme, 40 meter lange bar.

Ga voor meer informatie naar wineparis-vinexpo.com
Of bestel hier uw toegangsbadge!

Om foto’s van de editie van 2022 te bekijken en te downloaden, klik hier.