proefnotities Jan van Lissum
Geproefd
No. 5 Rosé Sparkling Pet-Nat
Gefermenteerd berkensap met appelbes, verveine, brandnetel, duizendblad en mierikswortel; schoon en zuiver, rustig van smaak, theeachtige impressie, elegant, schenken op 6-8 graden (<0,5%) € 17,95
No. 1 White – Hop Szechuan Pepper
Gefermenteerde witte biet met hop en szechuan peper; meer diversiteit qua aroma’s, sappig, goede balans, veel lengte, mooie invloed peper, duidelijk gericht op functie als maaltijdbegeleider, schenken op 8-10 graden (0%) € 17,95
No. 2 Orange – Ginger Juniper
Gefermenteerde witte biet met gember, piment en jeneverbes; veel kleur, mooie vulling door de gember, rijk aan smaak en lengte, vrij intens, maar niet te, schenken op 10-12 graden (0%) € 17,95
No. 3 Red – Black Pepper Thyme Oak
Gefermenteerde rode biet met wilde bosbessen, eik, zwarte peper en tijm; impressies van truffel en peper, versmolten aroma’s, heel smaakvol, verrijkend, schenken op 16-18 graden (0%) € 17,95
No. 4 Red – Juniper Lavender
Gefermenteerde rode biet met wilde bosbessen, lavendel en jeneverbes; veel kleur, duidelijk biet, hoge zuren, veel sap en lengte, levendig, prima inzetbaar in de gastronomie, schenken op 14-16 graden € 17,95
Vinites, Haarlem, 023 – 553 90 90



