Doet u ook mee aan de jubileumeditie van het Proefschrift Wijnconcours? De najaarseditie van het 35e Proefschrift Wijnconcours is gewijd aan de witte, rode, zoete, champagne- en mousserende wijnen, inclusief vins nature. De inschrijving is nu geopend! Importeurs kunnen hun wijnen insturen/afleveren op woensdag 20 en donderdag 21 september 2023.

Het Proefschrift Wijnconcours is al 35 jaar de graadmeter van het actuele wijnaanbod in ons land. Alle wijnen die de finale bereiken of tot Wijn van het Jaar worden uitgeroepen zijn diverse malen geproefd en herproefd en uiteindelijk goedgekeurd door een professionele jury. Voor horecaprofessionals, kenners en liefhebbers geeft het concours ieder jaar weer een overzicht van de beste betaalbare wijnen die in Nederland en België geïmporteerd worden.

De jury zoekt naar wijnen die het verschil maken, wijnen die opvallen in het enorme aanbod dat er vandaag de dag in Nederland en België te vinden is, karaktervolle wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Heeft u zulke wijnen in huis? Dan is het Proefschrift Wijnconcours HET evenement om ze onder de aandacht van een breed publiek van horecaprofessionals en wijnliefhebbers te brengen!

Huldiging van de winnaars & presentatie finalewijnen

De winnaars worden gehuldigd op maandag 6 november, tijdens de nieuwe editie van Gastronomie, een evenement van The Wine & Food Association voor genodigde professionals dat plaatsvindt bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. Naast de huldiging van de winnende importeurs kunnen de bezoekers deze dag ook finalewijnen van het 35e Proefschrift Wijnconcours proeven. Dit alles omlijst met uiteenlopende proefsessies, presentaties en activiteiten, zoals de finale van het 3e Grand Concours Bollinger, presentaties van de mooiste Oester- en Kreeftwijnen, Masters of Jerez, verkiezing Fromager van het Jaar, Prix du Sommelier, sake tasting, en meer.

Deelnameformulier, reglement en meer informatie over het Proefschrift Wijnconcours kunt u opvragen bij Kyra van Lissum via k.vanlissum@thewinesite.nl