3 Fromagers
Winnares Livia van IJperen (Tante Koosje*, Loenen aan de Vecht), geflankeerd door Madée Zwart (Merlet*, Schoorl) en Nico Hoeks (De Treeswijkhoeve**, Waalre)
Hoogtepunt in het Proefschrift Theater op de tweede dag van Gastvrij Rotterdam was de finale van de verkiezing van Fromager van het Jaar, een van de Proefschrift Restaurant Awards. De tweeledige finale werd gewonnen door Livia van IJperen, sommelier en assistent-maître bij restaurant Tante Koosje* in Loenen aan de Vecht.
Het combineren van kaas en wijn is een bijzonder specialisme in de restaurantpraktijk dat meer aandacht verdient. Daarom looft Proefschrift jaarlijks een oorkonde uit voor de beste, origineelste en meest creatieve fromager.
De jury bestond dit jaar uit:
– Guillaume Coret (sommelier, Fijn-proeverij)
– Arend Jans (ROC van Amsterdam)
– Harrie Baas (Harries Wine & Deli)
– Jan-Sebastian van Lissum (The Wine & Food Association)
– Jan van Lissum (voorzitter, The Wine & Food Association)
Livia, die eerder werkzaam was bij onder meer Olivijn en De Bokkedoorns, wist de andere finalisten, Madée Zwart (Merlet*, Schoorl) en Nico Hoeks (De Treeswijkhoeve**, Waalre) overtuigend achter zich te laten.
Een uitgebreid finaleverslag volgt binnenkort.
Livia 1
fromagers en jury