34 toonaangevende restaurants, waaronder 16 met één of meer sterren, doen in mei en juni mee aan de voorrondes van de derde editie van de prestigieuze wijn-spijscompetitie Grand Concours Bollinger.
Een derde, ingelaste, voorronde (22 mei) vindt plaats bij restaurant Karel 5 in Utrecht. Een professionele jury beoordeelt de matches op presentatie, smaak, vakmanschap, originaliteit en creativiteit. Een belangrijk criterium is bovendien dat elke combinatie een prestigieus karakter heeft, waardoor het qua uitstraling en/of samenstelling aansluit bij het topmerk Champagne Bollinger.
Het Grand Concours Bollinger 2023 omvat twee categorieën restaurants:
1) Toprestaurants: minimaal 1 Michelinster en/of 16 punten Gault & Millau
– De opdracht voor deze categorie: creëer een hoofdgerecht bij de Champagne Bollinger-topcuvée La Grande Année Brut 2014.
– Hoofdprijs voor de meest geslaagde combinatie ter waarde van € 5.000.
– Extra prijs ter waarde van € 1.000 voor de sommelier met de beste toelichting op de wijn-spijscombinatie.
2) Overige restaurants vermeld in de restaurantgidsen
– De opdracht voor deze categorie: creëer een voorgerecht bij Champagne Bollinger Rosé.
– Hoofdprijs voor de meest geslaagde combinatie ter waarde van € 3.000.
– Extra prijs ter waarde van € 1.000 voor de sommelier met de beste toelichting op de wijn-spijscombinatie.
De prijzen worden ter beschikking gesteld door Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden).
Voorronde maandag 5 juni
Categorie overige restaurants:
Céline – ’t Klooster – Hemel & Aarde – Oonivoo – Spui 76 – Le VIN’x – Wolf Atelier
Categorie toprestaurants:
The White Room* – ’t Amsterdammertje* – Bridges – De Burgemeester* – Calla’s* – Merlet* – Ratatouille Food & Wine* – Zout & Citroen* – Zarzo*
Voorronde maandag 12 juni
Categorie overige restaurants:
Joann – Restaurant 1397 – Citrus Food Concepts – Fico – Lime Restaurant – Merlot – Somm – Vesters
Categorie toprestaurants:
Codium* – Da Vinci* – Flore** – De Groene Lantaarn** – Neercanne* – Vigor* – Basiliek* – Wolfslaar*